Thursday, September 16, 2010

FW: «Οικολογική Αθήνα»: Συμμετοχή στην κίνηση Καμίνη, έμφαση στο ρόλο των εκτός κομμάτων ενεργών πολιτών, σαφείς όροι για να αλλάξει πορεία ο Δήμος



Dear friend
    looking for some crazy gifts for your family,For your friends and your customer,all products of our company;Computers, Televisions,Cell Phones,MP3/MP4 Players,Digital Cameras,
Camcorders,Video Games Consoles,GPS and Motorcycles,most items are sold at wholesale prices, you will find lots of great bargains here. And we have a sales promotion from now on,buy more, save more and get more!Please contact we.
The website is: ehereb.com
I hope you can enjoy it for shopping!
E-mail:web@ehereb.com
MSN   :ehereb@hotmail.com
  Happy your family and your business.
 





Date: Thu, 9 Sep 2010 14:39:10 +0300
From: press@ecogreens.gr
To: kkarampas@hotmail.com
Subject: «Οικολογική Αθήνα»: Συμμετοχή στην κίνηση Καμίνη, έμφαση στο ρόλο των εκτός κομμάτων ενεργών πολιτών, σαφείς όροι για να αλλάξει πορεία ο Δήμος

Κυρίως κείμενο  

 

9 Σεπτεμβρίου 2010

 

«Οικολογική Αθήνα»:  Συμμετοχή στην κίνηση Καμίνη,

έμφαση στο ρόλο των εκτός κομμάτων ενεργών πολιτών,

σαφείς όροι για να αλλάξει πορεία ο Δήμος

 

Απόφαση της Συνέλευσης της «Οικολογικής Αθήνας» για τις εκλογές στο Δήμο Αθηναίων

 
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΘΗΝΑ αποφάσισε τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της στην ευρύτερη πρωτοβουλία για το Δήμο Αθηναίων με επικεφαλής το Γ. Καμίνη με στόχο να αλλάξει η πόλη μας. Στο πλαίσιο αυτό η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΘΗΝΑ διατηρεί την αυτοτέλειά της και  καταθέτει την ιδιαίτερη οπτική της και τις προγραμματικές της προτάσεις.
Ιδιαίτερο ρόλο στην απόφασή μας αυτή είχε η πολύ θετική απήχηση της πρωτοβουλίας σε μεγάλο μέρος της Κοινωνίας των Πολιτών. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ευκαιρία για μια πλειοψηφική δημοτική προσπάθεια που θα στηρίζεται πρώτα σε αυτόνομες συλλογικότητες ενεργών πολιτών και δευτερευόντως μόνο στα κόμματα ενός χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος. Μας ενδιαφέρει επίσης η αλλαγή διοίκησης στο δήμο μετά τις καταστροφικές θητείες του κ. Κακλαμάνη και των προκατόχων του.
Στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου θέλουμε να προωθήσουμε βιώσιμες απαντήσεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Αθήνας, τις επιπτώσεις της πολύπλευρης κρίσης, το σοβαρότατο έλλειμμα δημοκρατίας και διαφάνειας στο Δήμο. Δεν  παραγνωρίζουμε τις κεντρικές πολιτικές προεκτάσεις, θέλουμε όμως να βάλουμε στο επίκεντρο τα ζητήματα αυτοδιοίκησης και καθημερινής ζωής που συνήθως περνούν σε δεύτερη μοίρα. Διατηρούμε τις αποστάσεις μας από τη μέχρι τώρα πολιτική του ΠΑΣΟΚ στο δημοτικό συμβούλιο και πιστεύουμε ότι ένα από τα βασικότερα στοιχήματα της κίνησης Καμίνη είναι κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ  θα έχει τη βούληση και την ικανότητα να στηρίξει μια τέτοια ευρύτερη πρωτοβουλία χωρίς να υποσκάψει την ανεξαρτησία της.  Πιστεύουμε ότι ο Δήμος πρέπει να έχει βασικό ρόλο στην προώθηση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, που θα στηρίζει την ευημερία κυρίως στην αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών,  την αλληλεγγύη και την ποιότητα ζωής για όλους ανεξάρτητα από αγοραστική δύναμη.
Συμφωνούμε με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο ίδιος ο Γ. Καμίνης τη δημιουργία του σχήματος και τον ουσιαστικό ρόλο που πρέπει να έχουν στην όλη προσπάθεια οι ενεργοί πολίτες. Ο ρόλος των κομμάτων πρέπει στο εξής να περιοριστεί στην υποστήριξη του σχήματος και όχι στον έλεγχό του, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η κοινωνία είναι οργισμένη με την παραδοσιακή πολιτική και τους πολιτικούς. Θα πρέπει επίσης να διασφαλιστεί η συμμετοχή όλων των πλευρών τόσο στην εκπροσώπηση κατά την προεκλογική εκστρατεία και τις καθημερινές αποφάσεις, όσο και, μετά τις εκλογές, στη δημοτική ομάδα και την υποστήριξη του έργου στο δημοτικό συμβούλιο.
Στο πλαίσιο αυτό η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΘΗΝΑ προσκαλεί ενεργούς πολίτες να συμμετάσχουν ουσιαστικά στη συγκρότηση της δημοτικής κίνησης και στην εκλογική μάχη. Η μάχη αυτή αφορά το μέλλον της πόλης μας και όχι απλώς μια εναλλαγή στη διοίκηση του Δήμου, που θα αφήσει άθικτη τη σημερινή αδιαφανή κατάσταση και την πλήρη αναποτελεσματικότητα στα θέματα που συνδέονται με τα συλλογικά αγαθά και την ποιότητα της ζωής των πολιτών.
Πιστεύουμε πως ο Δήμος Αθηναίων χρειάζεται  αξιόπιστα πρόσωπα στη διοίκησή του, ένα νέο μοντέλο διαφανούς και συμμετοχικής διακυβέρνησης και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε η πόλη μας να ξαναγίνει βιώσιμη, να αποκτήσει ταυτότητα, να αναγεννηθεί περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πολιτιστικά.
Με τις σκέψεις αυτές καταθέτουμε τις «πράσινες προτεραιότητες», μαζί με ορισμένες  «κόκκινες γραμμές»:

·            Σαφείς δεσμεύσεις και στόχους για την προστασία, αναβάθμιση και επέκταση του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων. Αποκλεισμός κάθε διάθεσής τους για άλλη χρήση, περιλαμβανομένων των υπόγειων γκαράζ.

·            Πόλη φιλικότερη στη συγκοινωνία, το περπάτημα και το ποδήλατο, με αμφισβήτηση της ασφυκτικής κυριαρχίας του ΙΧ.

·            Βιώσιμη διαχείριση των σκουπιδιών με απόλυτο αποκλεισμό της καύσης και στόχο μια πόλη με μηδενικά απόβλητα.

·            Ανοικτή και πολυπολιτισμική πόλη, με εγγυήσεις για σεβασμό στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους πρασίνου και πολιτισμού που έχουν δημιουργηθεί από κινήματα πολιτών.

·            Έμφαση στη δημοκρατία και τη διαφάνεια στο Δήμο, με ψηφοδέλτιο που δε θα έχει θέση για ανθρώπους που έχουν υπερψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο αδιαφανείς ή αντιοικολογικές επιλογές της διοίκησης Κακλαμάνη ή των προκατόχων της. 

Παρουσιάζοντας την απόφαση, ο εκπρόσωπος της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Τάσος Κρομμύδας δήλωσε:
«Θέλουμε αλλαγή διοίκησης στο Δήμο Αθηναίων, κυρίως όμως αλλαγή πορείας για την πόλη μας. Στο πλαίσιο αυτό η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΘΗΝΑ αποφάσισε τη συμμετοχή της στην ευρύτερη πρωτοβουλία του κ. Καμίνη, ζητώντας παράλληλα συγκεκριμένες δεσμεύσεις ότι η κίνηση αυτή θα είναι πρώτα από όλα για την πόλη και τους πολίτες και δε θα υποτάσσεται στις προτεραιότητες των κομμάτων που θα τη στηρίξουν».
 
Για περισσότερες πληροφορίες:  Τάσος Κρομμύδας 6945 940916.
 
Οπτικό υλικό με τη δήλωση, είναι διαθέσιμο από την κρατική τηλεόραση.
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2006 και συμμετείχε αυτόνομα στις δημοτικές εκλογές της ίδιας χρονιάς στο Δήμο Αθηναίων, με στήριξη κυρίως από τους Οικολόγους Πράσινους.
Περισσότερα για το πρόγραμμα και τις παρεμβάσεις της, υπάρχουν στο www.ecoathens.gr
The following information is a reminder of your current mailing list subscription:
You are subscribed to the following list: OIKOLOGOI PRASINOI ATTIKHS using the following email: kkarampas@hotmail.com
You may automatically unsubscribe from this list at any time by visiting the following URL: http://ecogreens.gr/cgi-bin/dada/mail.cgi/u/eg_attiki/
If the above URL is inoperable, make sure that you have copied the entire address. Some mail readers will wrap a long URL and thus break this automatic unsubscribe mechanism.
You may also change your subscription by visiting this list's main screen: http://ecogreens.gr/cgi-bin/dada/mail.cgi/list/eg_attiki
If you're still having trouble, please contact the list owner at: press@ecogreens.gr
Mailing List Powered by Dada Mail

No comments: