Monday, September 13, 2010

[epohigroup] Φεστιβάλ εφημερίδας " Η Εποχή" [1 Attachment]

 
[Attachment(s) from gerasimos balaouras included below]

Γιορτή της εφημερίδας «ΕΠΟΧΗ» 24 και 25 Σεπτεμβρίου, πάρκο Θησείου.

 (Φεστιβάλ-εργαστήριο για την αλληλέγγυα οικονομία, την αντισυστημική κριτική και την καλλιτεχνική δημιουργία στην εποχή της κρίσης).

 

 

Συναυλίες-μουσικά δρώμενα:

Μεγάλη Σκηνή:

Παρασκευή 24: Take the Money and Run, Σπύρος Γραμμένος

 

Σάββατο 25:Last Drive, Λεωνίδας Μαριδάκης and The Circus Band

Ταβέρνα:  Ρεμπέτικη κομπανία(Χρίστος, Βαγγέλης κ.α)

Θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ», «ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ» του Φρ. Κάφκα.

 

 Συζητήσεις:

Παρασκευή 24: «Οικονομία, Κοινωνία, Πολιτισμός την περίοδο της κρίσης»

Ομιλητές: Ν. Σεβαστάκης- Πανεπιστημιακός, τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Π. Ριλμόν- Οικονομολόγος, Ο. Λαζαρίδου- Ηθοποιός, M. Levi- Διευθυντής Κοινωνιολογικών Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας- Πανεπιστημιακός Ecole des Hautes Etudes

Σάββατο 25: «Τα δίκτυα αλληλεγγύης και η αλληλέγγυα οικονομία στην περίοδο της κρίσης»

Ομιλητές: Ν. Σερντεδάκης –Πανεπιστημιακός, τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ε. Πορτάλιου- πανεπιστημιακός, τμήμα αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ και δημοτική σύμβουλος της Δημοτικής Κίνησης «Ανοιχτή Πόλη», Εκπρόσωποι συλλογικοτήτων αλληλεγγύης.

 

 

Εκθέσεις και συμμετοχή ομάδων, πρωτοβουλιών, συλλογικοτήτων, εντύπων αλληλεγγύης

 

Στην συνέλευση της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου συζητήθηκαν η φυσιογνωμία , η οργάνωση του χώρου, το κάλεσμα των ομιλητών και των ομάδων που  θέλουμε να πλαισιώσουν το φεστιβάλ, η διανομή της δουλειάς, ενώ συγκροτήθηκαν 6 ομάδες εργασίας αποτελούμενες από έναν συντονιστή-στρια η καθεμία που θα έχει την εικόνα και την ευθύνης της ομάδας.

Οι ομάδες αυτές είναι:

Ομάδα «αλληλεγγύης» (Η ομάδα αυτή διερευνά και καλεί τις ομάδες που θα συμμετάσχουν και θα εκθέσουν τη δράση και την εμπειρία τους σε δίκτυα ,αλληλεγγύης, ανταλλακτικά παζάρια, σχολεία μεταναστών, κινήματα και ομάδες δράσης για την πόλη, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, ομάδες αλληλέγγυας οικονομίας . Παραδείγματα τέτοιων ομάδων είναι ο «οβολός», το «εθελοντικό ιατρείο» στο Ρέθυμνο, η «Διάδοση Γνώσης» στην Κέρκυρα, ο «Σπόρος»(Σοφία Σαλάτα), Terra Verde(Δημήτρης Ντούσγος), ιντερνετικό ραδιόφωνο( Μαρία Σιδηροπούλου), έκθεση φωτογραφίας για την κρίση κινήματα και Δεκέμβρη(Μαρίτα Παππά), έκθεση comics για την κρίση κ.α).

Συντονιστής ομάδας: Αφροδίτη Μπαμπάση(6938676403). Κάθε επικοινωνία για τις αντίστοιχες ομάδες που θα εκθέτουν ή θα συμμετάσχουν στο πάνελ της συζήτησης του Σαββάτου θα γίνεται μαζί της.

Ομάδα Χώρου( Η ομάδα χώρου ασχολείται με τη σχεδίαση, τη χωροθέτηση, την συνολική επιμέλεια και το συντονισμό των δράσεων και των εργασιών που θα γίνουν στο φεστιβάλ κατά το «στήσιμο» και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Σε συνεργασία με τις υπόλοιπες ομάδες πρέπει εγκαίρως να έχει εικόνα της δουλειάς που θα γίνει γι' αυτό πρέπει τα καλέσματα και οι συμμέτοχες να κλείσουν άμεσα.)

Την ομάδα αυτή θα πλαισιώσει κόσμος που θα στήσει και το φεστιβάλ τις τρεις προηγούμενες ημέρες πριν από αυτό και θα εργαστεί σε κρίσιμα πόστα κατά την διάρκεια της γιορτής.

Συντονίστρια ομάδας: Όλγα Μπαλαούρα {6977348963)

Ομάδα υποδομής( Η ομάδα αυτή ασχολείται με τα υλικά και την υλικοτεχνική υποδομή του φεστιβάλ: Υλικά κατασκευών, ήχος, φωτισμός, παραγγελίες για το μπαρ και την ταβέρνα κ.α)

Συντονιστής ομάδας: Ν. Τσιγώνιας (6977628962)

Ομάδα Συζητήσεων(Αναλαμβάνει να κλείσει τις εκκρεμότητες από τις συζητήσεις και επιμελείται το συντονισμό τους  και τη συνεργασία με τους ομιλητές)

Συντονίστρια ομάδας: Όλγα Αθανίτου (6975715608)

Ομάδα καλλιτεχνικών( Κλείνει τα συγκροτήματα και τα καλλιτεχνικά σχήματα που θα συμμετάσχουν έχοντας την επικοινωνία μαζί τους , την ευθύνη της σκηνής κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των σχημάτων πριν και μετά)

Υπεύθυνοι Ομάδας: Λ. Μαριδάκης, Όλγα Μπαλαούρα, Μαρώ Τριανταφύλου, Χρίστος Κρυστάλλης.

Συντονιστής ομάδας: Λ.Μαριδάκης (6976951114)

Ομάδα επικοινωνίας(Ασχολείται με τη διαφημιστική καμπάνια- Μάκης Μπαλαούρας, Θοδωρής Μιχόπουλος-, τα οικονομικά και την τελική αφίσα-Όλγα).

Εδώ υπάρχει ανάγκη εξεύρεσης τρόπων για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξασφάλιση των εσόδων από το φεστιβάλ καθώς η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι δωρεάν.

Υπεύθυνος ομάδας: Μάκης Μπαλαούρας

 

Η συνέλευση για το φεστιβάλ της Εποχής

Η ανάγκη πλαισίωσης των ομάδων από πολύ κόσμο άμεσα είναι αναγκαία.

 Η επόμενη συνέλευση για το φεστιβάλ ορίστηκε σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στις  8.00μ.μ στα γραφεία της Εποχής.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                        


__._,_.___

Attachment(s) from gerasimos balaouras

1 of 1 File(s)

Recent Activity:
.

__,_._,___

No comments: