Wednesday, November 10, 2010

Fw: PERIODIKO O AGONAS stin Tourkia kai to Kourdistan DELTIO TYPOU:78



--- Στις Τετ., 10/11/10, ο/η periodiko_oagonas@mynet.com <periodiko_oagonas@mynet.com> έγραψε:

Από: periodiko_oagonas@mynet.com <periodiko_oagonas@mynet.com>
Θέμα: PERIODIKO O AGONAS stin Tourkia kai to Kourdistan DELTIO TYPOU:78
Προς: bokosvas@hotmail.com
Κοιν.: "ben" <periodiko_oagonas@mynet.com>
Ημερομηνία: Τετάρτη, 10 Νοέμβριος 2010, 1:50

Παράκληση

Όσοι δεν επιθυμούν την λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από το περιοδικό "Ο Αγώνας στην Τουρκία και το Κουρδιστάν" ή σας έρχονται δυο φορές από άλλη λίστα  παρακαλούνται όπως το γνωστοποιήσουν ώστε να διαγραφούν από την λίστα μας : oagonas@yahoo.com

                                                Ευχαριστούμε !

http://members.multimania.co.uk/adaletistiyoruz/agonaslogo2010.gif

         No:78                                                                     6- Νοεμβρίου -2010 

 

Θέλουμε να σας μεταφέρουμε την ανακοίνωση του Επαναστατική Εργατική Κίνηση που εξέδωσε  με θέμα‍‌ «Είμαστε εργάτες του ΤΕΚΕL ( Κρατικό μονοπώλιο Ποτών και Καπνού)

-                        Θέλουμε πίσω τη δουλειά μας!

-                       Θέλουμε πίσω όλα τα δικαιώματα μας που κατήργησε το άρθρο 4-Γ!

-                       Να καταργηθεί το άρθρο 4-Γ! »

 

http://members.multimania.co.uk/adaletistiyoruz/DIHlogo.jpg

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Είμαστε Eργάτες και Θα Nικήσουμε

 

Η Επαναστατική Εργατική Κίνηση

είναι δίπλα σε όλους τους αντιστεκόμενους εργάτες

 

Είμαστε εργάτες του ΤΕΚΕL ( Κρατικό μονοπώλιο Ποτών και Καπνού)

-                      Θέλουμε πίσω τη δουλειά μας!

-                      Θέλουμε πίσω όλα τα δικαιώματα μας που κατήργησε το άρθρο 4-Γ!

-                      Να καταργηθεί το άρθρο 4-Γ!

 

Γνωρίζουμε πολύ καλά τους εργάτες του ΤΕΚΕL ( Κρατικό μονοπώλιο Ποτών και Καπνού) από τον αγώνα τους που διήρκησε 78 μέρες στην Άγκυρα.

Η αντίσταση αυτή και τα αιτήματα τους ήταν δίκαιη.

Η κυβέρνηση του ΑΚΡ αντιμετώπισε αυτήν τη δίκαιη αντίσταση με κλομπ, καπνογόνα και με μάνικες νερού.

Η κυβέρνηση του ΑΚΡ είναι άδικη.  Είναι αδικία να επιτίθεται σε αυτούς που παλεύουν για δουλειά, για το ψωμί, για τα δικαιώματα τους και για την αξιοπρέπεια τους.  Είναι έγκλημα κατά των ανθρώπων του μόχθου.

 

ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟΥ ΤΕΚΕL ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ 

Η κυβέρνηση του ΑΚΡ πουλώντας τα καπνεργοστάσια του φύλλου καπνού στα ξένα κεφάλαια, πέταξε στο δρόμο τους καπνεργάτες.

Υποχρέωσαν τους 12 χιλιάδες εργάτες  να συνεχίσουν να δουλεύουν σύμφωνα με το άρθρο 4-Γ.

Τι σημαίνει το άρθρο 4-Γ: 

Σημαίνει ότι οι εργάτες θα δουλεύουν χωρίς εξασφάλιση εργασίας. Δε θα έχουν μέλλον. Δε θα υπάρχει το εφάπαξ. Θα πάψουν να υπάρχουν τα κατεκτημένα δικαιώματα τους. Δε θα ασφαλίζονται. Θα δουλεύουν με σύμβαση.  Αυτό είναι σκλαβιά.

Οι εργάτες του ΤΕΚΕL, ενάντια σε όλα αυτά, αντέδρασαν για τα δικαιώματα τους. Ο αγώνας τους κράτησε 78 μέρες.

Στις 15 Δεκεμβρίου του 2009, μετά το κλείσιμο του εργοστασίου τους, χιλιάδες εργάτες  του ΤΕΚΕL που απαιτούσαν να τοποθετηθούν σε δημόσιες επιχειρήσεις, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κεντρικό κτίριο του κυβερνώντος κόμματος  στην Άγκυρα.

Οι εργάτες, οι οποίοι είχαν έρθει από διάφορες πόλεις της χώρας, δέχτηκαν επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις μπροστά στο κεντρικό κτίριο του ΑΚΡ.

Από την επόμενη κιόλας μέρα (16/12) οι εργάτες συγκεντρώθηκαν και έστησαν κιόσκια μπροστά στο κεντρικό κτίριο της Συνομοσπονδίας των Εργατικών Συνδικάτων  urk-Is)

ΤΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 78 ΗΜΕΡΩΝ

Παράλληλα με αυτήν την αντίσταση δημιουργήθηκε και ένα μεγάλο κίνημα συμπαράστασης.  Όλοι οι καταστηματάρχες, οι δημοκρατικοί φορείς και ο λαός της Άγκυρας στάθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών.

 

    Η εικόνα αυτή της πόλης δείχνει ότι οι αγωνιστές δεν είναι μόνοι τους!

Το τέλος της αντίστασης στην Άγκυρα. Πώς το συνδικάτο ''μαχαίρωσε'' πισώπλατα τους εργάτες.

Η κυβέρνηση, πιεζόμενη από τον αγώνα των εργατών, αναγκάστηκε να κάνει κάποιες βελτιώσεις στο άρθρο 4-Γ. Αυτές οι βελτιώσεις δεν ήταν ικανές να σταματήσουν τον αγώνα των εργατών εξαιτίας του Συμβούλιο του Κράτος για την προσφυγή το χρόνο που είναι περιορισμένο 30 μερών έδωσε προθεσμία στους εργάτες κατα του άρθρου 4 Γ.

                Οι διευθυντές του συνδικάτου συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση και διέλυσαν την αντίσταση. Δηλώνοντας ότι θα φτιάξουν ένα ημερολόγιο δραστηριοτήτων με βάση το οποίο θα πραγματοποιήσουν δήθεν μεγάλες συγκεντρώσεις και έτσι ξέστησαν τα κιόσκια.

          Οι διευθυντές του συνδικάτου δήλωσαν ότι θα οργανώσουν  κινητοποιήσεις την 1η Απριλίου με χίλια άτομα, στις 2 Μάιου με δυο χιλιάδες άτομα, στις 3 Ιουνίου θα οργανώσουν 3ήμερο αγώνα ενώ στις 4 Ιουλίου 4ήμερο. Στη συνέχεια, τον Αύγουστο, «αν συνεχίσουν να μη δέχονται τα αιτήματα μας, θα γυρίσουμε ξανά στην Άγκυρα και δε θα επιστρέψουμε»

Στις 1-2 Απρίλιου τους εργάτες  υποδέχτηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις και έτσι δε μπορούσαν να πλησιάσουν το Κεντρικό κτίριο της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων  urk-Is). Όλα τα λόγια  και οι υποσχέσεις  ξεχάστηκαν και όλες οι κινητοποιήσεις ακυρώθηκαν.

                Στις 29 Ιουλίου το συνδικάτο έστειλε στους εργάτες ένα γράμμα  του οποίου το φλέγον θέμα ήταν το εξής, « το συνταγματικό δικαστήριο θα πάρει απόφαση για το άρθρο 4-Γ. Οι εργάτες πρέπει να δεχτούν το άρθρο 4-Γ.» Υποσχέθηκαν να οργανώσουν μια πορεία προς την Άγκυρα στην περίπτωση που η δικαστική απόφαση είναι αρνητική.  Όσο αργούσε η απόφαση δήλωναν: «πιστεύουμε στην έννομη τάξη και στο κράτος δικαίου». Τελικά όλες οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν.

                Τι πρέπει να κάνουμε; Για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και το μέλλον μας πρέπει να αντισταθούμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

          

Απέναντι σε ποιον θα αντισταθούμε.

Αυτοί που επιμένουν στο άρθρο 4-Γ είναι οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργάτες τους.

               

Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι εργολαβίες, το ελαστικό ωράριο και το άρθρο 4-Γ είναι μέσα του ιμπεριαλισμού. Θα αντισταθούμε στο άρθρο  4-Γ.

Επειδή οι εργάτες απειλούνται με ανεργία.

Επειδή είναι εξολοθρευτικός  για τα κατακτημένα δικαιώματα.

Προωθεί την ανασφάλιστη εργασία.

Είναι   Θάνατος για τους εργάτες.

Είναι σκλαβιά.

Είναι πείνα.

Η πείνα σπρώχνει τους ανθρώπους στην αναξιοπρέπεια και στη διαφθορά.

 

Τα συνδικάτα του συστήματος δεν υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργατών!

Τek Gida Is (το συνδικάτο των καπνεργατών-τροφίμων και των βοηθών εργατών) και Turk-IS (Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων) δεν υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των εργατών. Τα συνδικάτα δεν έδωσαν καμιά σπουδαία μάχη εναντίον της ιδιωτικοποίησης εδώ και χρόνια. Αυτά που έκαναν ήταν μόνο για βιτρίνα. Πάντα διέλυαν τις αντιστάσεις των εργατών.

Επίσης, δεν αγωνίστηκαν ποτέ για τους εργάτες που έχουν απολυθεί λόγω συνδικαλισμού. Π.χ. στο εργοστάσιο  Cizmeci Gida απολύθηκαν 33 εργάτες λόγω συμμετοχής τους στο συνδικάτο του Τek Gida Is και ενώ από τους ηγέτες του συνδικάτου υπήρχε η διαβεβαίωση ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί στις πλατείες,  την 16η ημέρα σταμάτησαν όλες οι πράξεις αντίστασης.

Εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης στο Saglik-Is (Συνδικάτο Υγείας) απολύθηκε και η καθαριστήρια Τουρκάν Αλμπαίρακ  από το Κρατικό νοσοκομείο Πασαμπαχτσε. Και αυτή προδόθηκε στη συνέχεια από το συνδικάτο της.

Ο δρόμος των καταπατήσεων  των δικαιωμάτων από τους ιμπεριαλιστές και τους συνεργάτες τους ανοίγει από τα συνδικάτα του συστήματος. Δυστυχώς, οι εργάτες πριν καν αντιμετωπίσουν τους εργοδότες τους και την κυβέρνηση, εμποδίζονται από τα ίδια τα συνδικάτα τους.

Η λύση βέβαια δεν είναι να απομακρυνθούμε από τα συνδικάτα. Τα συνδικάτα είναι οι οργανώσεις των εργαζόμενων. Για αυτό η μονή λύση είναι η επαναστατική μεταρρύθμιση των συνδικάτων και των συμβουλίων τους. Μόνο τότε τα συνδικάτα μπορούν να γίνουν οι πρωτοπόροι στον αγώνα της εργατικής τάξης.

 

Οι εργάτες του ΤΕΚΕL και όλοι οι εργάτες που είναι στο στόχο του άρθρου 4-Γ,

Η αντίσταση που ξεκίνησε μπροστά στο Κεντρικό κτίριο του συνδικάτο Τek Gida Is είναι δικός σας αγώνας.. Οι καπνεργάτες του ΤΕΚΕL  που αντισταθήκαν 78 μέρες στην Άγκυρα έχουν γίνει πρότυπο στους εργάτες της Τουρκίας. Όσοι βρίσκονται στον στόχο του άρθρου  4-Γ, οι εργάτες των δήμων, οι εργάτες του εργοστάσιου ζάχαρης, οι εργάτες του αυτοκινητόδρομου, οι εργάτες στον κλάδο της ενέργειας  πρέπει να ξεκινήσουν  την αντίσταση από τώρα. Αν περιμένουν μέχρι την στιγμή της επίθεσης θα είναι πολύ αργά. Να οργανώσουμε την αντίσταση από τώρα.

 

Να υπερασπιστούμε τον αγώνα των εργατών του TEKEL!

 

Εμείς, ως Επαναστατική Εργατική Κίνηση, δηλώνουμε πως ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις.

                Θεωρούμε πως είναι καθήκον μας η οργάνωση της αντίστασης των εργαζόμενων κατά των επιθέσεων των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης.

                Είναι καθήκον μας να είμαστε δίπλα στους εργάτες που αντιστέκονται.

                Εργάτες, εργάτριες,  η οργάνωση είναι δύναμη. Η δύναμη αυτή θα εκδηλωθεί μέσω της αντίστασης που θα πραγματοποιήσουμε με τις οργανώσεις μας. Η Επαναστατική Εργατική Κίνηση είναι η δύναμη των εργαζομένων.

               

Να Οργανωθούμε , να ενωθούμε , να αντισταθούμε

Τότε κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει!

 

http://members.multimania.co.uk/adaletistiyoruz/DIH2.jpg




No comments: