Thursday, July 22, 2010

Οι σταλινικές διώξεις και το ΚΚΕ, του Βλάση Αγτζίδη

Οι σταλινικές διώξεις και το ΚΚΕ, του Βλάση Αγτζίδη
08:41 - Πέμ 22/07/2010, tvxsteam
[ - ] Μέγεθος [ + ]
Printer-friendly versionSend to friend

Το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’30 υπήρξε μοιραίο για τις εθνικές μειονότητες που κατοικούσαν στη Σοβιετική Ενωση και είχαν την ατυχία να υπάρχει κάποιος ομοεθνής τους χώρος στη Δύση. Η σταλινική ηγεσία θεώρησε ότι θα μπορούσαν στο μέλλον να επηρεαστούν από την «καπιταλιστική μητέρα-πατρίδα». Ετσι, οι Κορεάτες της Απω Ανατολής, οι Γερμανοί του Βόλγα, οι Τάταροι της Κριμαίας, οι Τσετσένοι, οι Τούρκοι Μεσχετίνοι, οι Ελληνες του Πόντου θα τοποθετηθούν στη «μαύρη λίστα» του σταλινισμού και θα αποτελέσουν την τραγική κατηγορία των «τιμωρημένων λαών» της ΕΣΣΔ. Παρότι, τουλάχιστον για τους Σοβιετικούς Ελληνες του Πόντου που μελετούμε, τίποτα από τις σκέψεις τους και τις πράξεις τους δεν συνηγορούσε στη σταλινική εκείνη υποψία.

Του Βλάση Αγτζιδη από την Καθημερινή, 21/7/2010

Στους Σοβιετικούς Ελληνες που επέζησαν από τα γκουλάγκ και τις εκτοπίσεις στις στέπες της Κεντρικής Ασίας, η λύση που άφησε ο σταλινισμός ήταν η έξοδος προς την προκλητικά αδιάφορη Ελλάδα. Από το 1939 και με διαδοχικά κύματα (1956, 1965, 1975, 1989 με κορύφωση τη σοβιετική κατάρρευση) χιλιάδες ομογενείς αυτής της κατηγορίας θα μεταναστεύσουν προς την Ελλάδα, παραγνωρισμένοι απ’ όλους, σε μια νέα, ακόμη πιο παράξενη προσφυγιά.

Η Μνήμη της σταλινικής τρομοκρατίας παρέμεινε ζώσα στους πληθυσμούς αυτούς. Οι εκδηλώσεις Μνήμης άρχισαν να γίνονται από το 1987, στις περιοχές των προσφύγων-θυμάτων του σταλινισμού. Το 1997 εκδόθηκε ομόφωνη απόφαση του 4ου Παγκόσμιου Ποντιακού Συνεδρίου ψηφισμένη από 560 σύνεδρους απ’ όλο τον κόσμο, με την οποία καθιερώθηκε η 13η Ιουνίου ως Ημέρα Μνήμης για τις σταλινικές διώξεις. Το ΚΚΕ, μέχρι πέρυσι που αποκατέστησε τον Στάλιν με το 18ο Συνέδριό του, δεν είχε αντιδράσει στη συγκεκριμένη επέτειο. Ηδη όμως αντιδρά με ακατανόητη σφοδρότητα - και με απίστευτο θράσος...

Η φετινή εκδήλωση Μνήμης έγινε τον Ιούνιο στα Ανω Λιόσια, σε μια περιοχή όπου εγκαταστάθηκαν πολλοί ομογενείς πρόσφυγες από την πρώην ΕΣΣΔ με ένα ενδιαφέρον συμπόσιο όπου μίλησαν οι: Βασίλης Τσενκελίδης, «Σταλινικές διώξεις: το ιστορικό πλαίσιο», Γιώργος Γρηγοριάδης, «Τι κατέστρεψε ο σταλινισμός. Μ’ αφορμή την έκδοση της μελέτης για την εφημερίδα “Kόκκινος Kαπνάς”», Δικαίος Ψικάκος, απ’ το περιοδικό «Κόκκινο» «Ο σταλινισμός ως φαινόμενο και η δεκαετία του ’30», Βλάσης Αγτζίδης, «Η Μνήμη των σταλινικών διώξεων και οι πολιτικές διαχείρισής της». Κατατέθηκε επίσης και μια εξαιρετική μαρτυρία από τα γκουλάγκ, από τον Βασίλη Ελευθεριάδη.

Το ΚΚΕ αντέδρασε σφόδρα με καταγγελίες στον «Ριζοσπάστη», με τη γνωστή ξύλινη γλώσσα για τους «αντικομμουνιστές» που έχουν αναλάβει «εργολαβικά τη δυσφήμηση του σοσιαλισμού». Μεταξύ άλλων ανέφερε: «...Διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τις «σταλινικές διώξεις» των Ποντίων... Μια ακόμα απαράδεκτη προσπάθεια διαστρέβλωσης της Ιστορίας... με στόχο την αμαύρωση του σοσιαλισμού, αλλά κυρίως για να θολώσουν την ελπίδα και την προοπτική στους σύγχρονους λαϊκούς αγώνες, εκδηλώνεται και πάλι με όχημα τον «Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων», μέλος της «Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος».

Για δεύτερη φορά απαντήθηκε η επίθεση αυτή με τα σαφή ερωτήματα, στα οποία δεν έχουν δοθεί έως τώρα απαντήσεις από τους καταγγέλλοντες:

«...Εάν επιμένετε στην πρωτοεμφανιζόμενη αρνητική σας στάση, θα πρέπει πρωτίστως να απαντήσετε:

-Γιατί ο σταλινισμός εξόντωσε τους Ελληνες κομμουνιστές (Πόντιους, Ελλαδικούς και Μαριουπολίτες) και διάλυσε τις ελληνικές κοινότητες το ’37 - ’38.

-Γιατί κατάργησε τη σοβιετική ελληνική εκπαίδευση και έκλεισε όλα τα σοβιετικά ελληνικά σχολεία.

-Γιατί κατάργησε τις σοβιετικές ελληνικές θεατρικές σκηνές.

-Γιατί έκλεισε τις σοβιετικές ελληνικές εφημερίδες («Κόκκινος Καπνάς», «Ο Κομμουνιστής», «Ο Κολεκτιβιστής» κ.λπ.) και κατέστρεψε τα ελληνικά κομματικά τυπογραφεία.

-Γιατί κατάργησε τις σοβιετικές ελληνικές περιοχές (rayion).

-Γιατί μετέφερε στην Κεντρική Ασία ομαδικά και με βάση την εθνική καταγωγή τους Ελληνες της Κριμαίας το 1944 και του Καυκάσου το 1949;

*Ο κ. Βλάσης Αγτζίδης είναι ιστορικός.
Βαθμολογία:
Κακό
Μέτριο
Καλό
Πολύ καλό
Τέλειο
Η ψήφος σας: Κανένα Μέσος Όρος: 3.4 (5 ψήφοι)
Post to Twitter Share
Στήριξε με 1€ από το κινητό σου το TVXS

Short Link: http://tvxs.gr/node/62638
κατηγορία: Έγραψαν Είπαν
Πρόσωπα: Βλάσης Αγτζίδης
.
13 Σχόλια
Εικόνα: TP
Υποβλήθηκε από TP στις 22. Ιούλιος 2010 - 9:57. #372123
0 ψήφοι
+
-

Καλά κάνει ο κ. Αγτζίδης και είναι ιστορικός. Όλοι έχουμε ανάγκη, νομίζω, από επιστημονικές αναλύσεις.
Δε μ' ενδιαφέρει ούτε σε ποια εφημερίδα εμφανίστηκε το άρθρο, ούτε ποιες είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις του κ. Αγτσίδη, ούτε για ποιο λόγο το έγραψε.

Λυπάμαι που αυτοϋποσκάπτεται ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ κ. Αγτζίδης από την ΠΟΛΕΜΙΚΗ που ασκεί.

* απάντηση
* Flag as offensive

Εικόνα: left_sfak
Υποβλήθηκε από left_sfak στις 22. Ιούλιος 2010 - 10:32. #372130
0 ψήφοι
+
-

Αυτό που αυτοϋποσκάπτεται είναι μόνο η ανθρώπινη νοημοσύνη, από το πείσμα του ΚΚΕ να δει την αλήθεια. Η οποία αλήθεια μπορεί να γίνει και πολύ χειρότερη για το Στάλιν: όλες αυτές οι εκτοπίσεις λαών εμπεριείχαν και το στοιχείο του εθνικισμού, δηλαδή ήταν τρόπο τινά εθνοκαθάρσεις.

* απάντηση
* Flag as offensive

Εικόνα: koukoudi
Υποβλήθηκε από koukoudi στις 22. Ιούλιος 2010 - 10:56. #372138
0 ψήφοι
+
-

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το καταστρεπτικό στρουθοκαμιλισμό του ΚΚΕ...
Επειδή κάποιοι κατηγορούν τον Στάλιν το ΚΚΕ το εκλαμβάνει ότι κατηγορούν το σοσιαλισμο! δηλαδή Στάλιν=σοσιαλισμός;

* απάντηση
* Flag as offensive

Εικόνα: alitogatos
Υποβλήθηκε από alitogatos στις 22. Ιούλιος 2010 - 15:07. #372241
0 ψήφοι
+
-

To KKE γουστάρει Στάλιν, γιατί αυτή την κοινωνία, ονειρεύεται να φτιαξει: Μονοκομματική με το ΚΚΕ μοναδικό κυβερνών κόμμα, με το έτσι θέλω και επειδή έτσι γουστάρω, μια κοινωνία που θα λειτουργεί με βάση τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό (απόφαση 18ου συνεδρίου), απαγορέυοντας τα άλλα πολιτικά επαναστατικά ρευματα, προς όφελος του ενός και μοναδικού (ΚΚΕ) κόμματος.....

Ε, όχι δεν είναι αυτός ο κομμουνισμός του 21ου αιώνα φίλτατοι ΚΚΕδες....

http://www.narnet.gr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=2...

* απάντηση
* Flag as offensive

Εικόνα: Herules
Υποβλήθηκε από Herules στις 22. Ιούλιος 2010 - 16:27. #372266
0 ψήφοι
+
-

Σίγουρα όσοι λένε ότι το ΚΚΕ προσπάθησε να αποκαταστήσει την μνήμη του Στάλιν στο 18ο συνέδριο δεν έχουν διαβάσει ούτε δύο γραμμές από το κείμενο των αποφάσεων που κυκλοφόρησε στον ριζοσπάστη. Σίγουρα η ιστορία γράφεται από τους νικητές για αυτό υπάρχει και αυτή η δήθεν αντικειμενικότητα από "ιστορικούς" τύπου Αγτζίδη που διαστρεβλώνοντας την ιστορία προσπαθούν να περάσουν ότι στην ΕΣΣΔ όλα χάλια ήταν οπότε το ΚΚΕ είναι λάθος οπότε δέξου τα μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ κυβέρνησης. Τυχαίο που έχει γιγαντωθεί η λάσπη στο ΚΚΕ τώρα που ο κόσμος άρχισε δειλά δειλά να βγαίνει στους δρόμους και να καταλαβαίνει τι του γίνεται; Στην εποχή του Στάλιν η ΕΣΣΔ γνώρισε μια από τις μεγαλύτερες αναπτύξεις γι'αυτό υπάρχει και τόσο μεγάλη επίθεση στο όνομα του Στάλιν. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί είχαν κατεκτημένο το 7ωρο από τότε και εμείς 80 χρόνια μετά με την τεχνολογία να έχει κάνει άλματα γυρνάμε στο 10ωρο και 12ωρο. Ιστορικά είναι μαθηματικά βέβαιο ότι όταν οι συνειδήσεις αφυπνίζονται ο αντικουμουνισμός θεριώνει.

* απάντηση
* Flag as offensive

Εικόνα: gbatmarx
Υποβλήθηκε από gbatmarx στις 22. Ιούλιος 2010 - 16:43. #372273
0 ψήφοι
+
-

"Στην εποχή του Στάλιν η ΕΣΣΔ γνώρισε μια από τις μεγαλύτερες αναπτύξεις γι'αυτό υπάρχει και τόσο μεγάλη επίθεση στο όνομα του Στάλιν. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί είχαν κατεκτημένο το 7ωρο "

TA ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ!
Το 7ωρο καθιερώθηκε στην αρχή της ρώσικης επανάστασης όταν ακόμη λειτουργούσαν τα εργατικά συμβουλία και δεν είχαν αντικατασταθεί από την μονοπρόσωπη μη εκλεγμένη διοικηση που καθιερωθηκε το 1928.
Επί στάλιν τα εργασιακά ωράρια είχαν ξεφύγει.
Ο κοσμος δούλευε ακόμη και 16ωρα, χωρίς δικαιωμα απεργίας ή άλλης διαμαρτυρίας.
Το σταχανοβίτικο κίνημα που προέβαλλε την άγρια εντατικοποιηδη της εργασίας βρισκόταν στα φόρτε του.

το ΕΓΚΛΗΜΑ του στάλιν ήταν ότι θεώρησε και εφάρμοσε μια γιγάντια υπερβιομηχάνιση με τους πιο στυγνούς καπιταλιστικούς όρους εκμετάλλευσης.

Εφάρμοσε δηλαδή μια πρωταρχική συσσώρευση του κεφαλαίου πάνω στις πλατες και στο αίμα των εργατών του και χωρίς αυτοί να απολαύσουν κατέλάχιστο τους καρπούς της εργασίας τους.
Τέτοια πρωταρχική συσσώρευση έκανε και η αγγλία το 1650 και σε βάθος δύο αιώνων και έγινε γρήγορα η πρώτη δύναμη διεθνώς.
Ο Στάλιν το έκανε σε 15 χρόνια αλλά με τί τίμημα!
Τα ωράρια εργασίας έφτασαν οπως και στην παλιά αγγλία στα 16ωρα.(συνεπικουρούμενα και από κατευθυνόμενα σταχανοβίτικα κινήματα...)
Οι απεργίες, ο ανεξάρτητος συνδικαλισμός ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ.
Απο το 1928 τα σοβιέτ η σημαία της επανάστασης είχαν γίνει διακοσμητικά αφού με τότε διάταγμα όλη η εξουσία στα εργοστασία πέρασε σε μη εκλεγμένους διευθυντές.
Εσωτερικά διαβατηρια (απαίσια τακτική του παλιου τσαρικου καθεστώτος...) επεστρεψαν δριμύτερα και αυστηρότερα.
Όλη η παλιά φρουρά των επαναστατων σφαγιάστηκε.
Οι ανεξάρτητοι αγρότες βαφτίστηκαν εχθροί του λαού και κομματιάστηκαν κατά εκατομμύρια.

Όποιος τολμούσε να εκφράσει ανεξάρτητη σκέψη γινόταν ύποπτος και συλλαμβανόταν και ας ήταν πριν στέλεχος του κόμματος.
Η τέχνη στραγγαλίστηκε και μόνο ένα ιδίωμα της με το όνομα σοσιαλιστικός ρεαλισμός (που λιβάνιζε νυχθημερόν τον Στάλιν...) επιτράπηκε.
Όλες οι ελευθερίες που έφερε το 17 και όλα τα εκπαιδευτικά πειράματα και η πρωτοποριακή σεξουαλική μεταρρύθμιση ενταφιάστηκαν.
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕΓΑΛΗ!(όπως έγινε και η αγγλία "μεγάλη" με την δική της απάνθρωπη πρωταρχική συσσώρευση...)
Για έναν εθνικιστή αυτό ειναι θεμιτό αλλά για έναν κοινωνικό επαναστατη απλά αηδιαστικό.
Ο Στάλιν δεν έκανε "λάθη".
Έκανε υπολογισμένα εγκλήματα που ενταφίασαν τον πνεύμα και τον τύπο της επανάστασης του 17.
Για το σήμερα δεν προσφέρει καμιά έμπνευση!

Η αντισταλινκή επανάσταση της ουγγαρίας το 56 που έφερε ανεξάρτητα εργατικά συμβούλια και έκανε σκόνη ένα αστυνομικό καθεστώς έχει να δώσει έμπνευση.
Ο καπιταλισμός είναι ένα βάρβαρο σύστημα που δεν σέβεται τον Άνθρωπο και την Ζωή, την εργασία του και τον χρόνο του και τον αντιμετωπίζει ως ένα μέσο για να προωθήσει την κερδοσκοπική λειτουργία του.
Ό,τι έκανε και ο Στάλιν τότε δηλαδή, για αυτό δίκαια αυτό το καθεστώς έχει αποκαλεστεί κρατικός καπιταλισμός.
Ο στάλιν ανήκει στο παρελθόν και η ιστορία του τελείωσε.
Ο καπιταλισμός δυστυχώς είναι ακόμη στο παρόν.
Η ανατροπή του θα γίνει από εξεγερμένους που θα υπερβούν τις αξίες του, τις λογικές του, την απανθρωπιά του.(και του καπιταλισμού και του στάλιν!)

Ο στάλιν ως παράδοση -κι όσο δεν ξεσκεπάζεται ως απάνθρωπη παράδοση...-δεν βοηθά τίποτε στο σήμερα.
Μόνο συσκοτίζει κατι αφελείς και ανενημέρωτους σαν και σένα και βοηθά διάφορα τσουτσέκια του καπιταλισμου να λένε:"τι!να πέσει ο καπιταλισμός;και τι θελετε;να γυρίσουμε στον στάλιν;;;;"

* απάντηση
* Flag as offensive

Εικόνα: karampas kostas
Υποβλήθηκε από karampas kostas στις 22. Ιούλιος 2010 - 22:05. #372404
0 ψήφοι
+
-

χερουλεσ τα εχεις παρει για να δυσφημισεις το τιμημενο κκε?Είναι δυνατον απο την απανθρωπη γενοκτονια που ειπε και η συντροφισσα κανελη παλαιοτερα που ειναι εξακριβωμενη οχι μονο απο τους ιστορικους αλλα απο τους επιζησαντες που ήρθαν στην ελλαδα απο τα υψιπεδα του κουμπαν να καταληγεις στο συμπερασμα ότι οποιος τα λεει αυτα ειναι υπερ του δντ και των μετρων?Κρυφτε λογια εκει στο κκε γιατι μενουμε ολοι με ανοικτο το στομα.Το κλεισιμο του κοκκινου καπνα και το πεταγμα των τυπογρφικων στοιχειων στη θαλασσα απο τη γκε μπε ου οι εκτελεσεις των ποντιων κομμουνιστων και οι εκτοπισεις στα γκουλαγκ δεν εγιναν ειναι ολα αντικκε ψεματα και οποιοι τα υποστηριζουν ειναι υπερ του δντ?Οι επιζησαντες της γενοκτονιας τα λενε που πηρανε τους γονεις και τους παπουδες τους μεσα στη νυχτα και δεν τους ξαναειδανε.Δε μιλατε με ρωσσοποντιους εκει στον περισσο?Μήπως και ολοι οι ρωσσοποντιοι που ηρθαν ελλαδα ειναι πρακτορες της ιντελιτζενσ σερβισ όπως ήταν και ο συντροφος ζαχαριαδης κατα το μαρκο βαφειαδη και το κκσε που δεν τον καλουσε στα συνεδρια του απο το 52 και μετα?

* απάντηση
* Flag as offensive

Εικόνα: alitogatos
Υποβλήθηκε από alitogatos στις 22. Ιούλιος 2010 - 16:42. #372271
0 ψήφοι
+
-

Φίλε Heroules δεν γνωρίζεις τίποτα για την κριτική των υπόλοιπων κομμουνιστών και αριστερών απέναντι στο ΚΚΕ.

Η ΕΣΣΔ δεν υπήρξε ποτέ σοσιαλιστική, γιατί πολύ απλά, η εργατική τάξη δεν είχε ποτέ την εξουσία στη χώρα αυτή. Την εξουσία την είχε το ΚΚΣΕ το οποίο την ακούσε ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ της εργατικής τάξης, Τα σοβιέτ πολύ γρήγορα εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο και έγιναν διακοσμητικά. Μέσα από το ΚΚΣΕ εμφανίστηκε η νέα άρχουσα τάξη η γραφειοκρατία, η οποία πήρε και τυπικά την εξουσία το '91 μετατρεπόμενη σε μια κανονική αστική άρχουσα τάξη!

Συνεπώς, διάβασε τι λένε οι άλλοι κομμουνιστές (πχ το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ), είναι γόνιμο. Τις θέσεις του ΚΚΕ τις έχω διαβάσει πολύ καλά! Πχ διάβασε τις σελίδες 41,42,43 της απόφασης του 18ου Συνεδρίου για το σοσιαλισμό, να δεις τι παπαριές γράφει για το μοντελο της κοινωνίας που ονειρεύεται το ΚΚΕ, και για το ρόλο που προορίζει για τον εαυτό του....

* απάντηση
* Flag as offensive

Εικόνα: Chandra_Gupta
Υποβλήθηκε από Chandra_Gupta στις 22. Ιούλιος 2010 - 16:52. #372280
0 ψήφοι
+
-

"Μια ακόμα απαράδεκτη προσπάθεια διαστρέβλωσης της Ιστορίας..."
-------------------------------------

Είναι γνωστό ότι για το ΚΚΕ ιστορική αλήθεια αποτελεί μόνο όσα υποστηρίζει το ίδιο.
Ποιος ξέρει ίσως εκεί στον Περισσό πιστεύουν ότι τους έστειλε στο Καζακστάν για διακοπές...

* απάντηση
* Flag as offensive

Εικόνα: fp3690
Υποβλήθηκε από fp3690 στις 22. Ιούλιος 2010 - 17:23. #372297
0 ψήφοι
+
-

Δεν ειμαι κομμουνιστης, αλλα ουτε και αντικομμουνιστης. Η επιθεση που γινεται στο ΚΚΕ και για την ιστορικη του, πως να το πω, αναθεωρηση, και με τις υπολοιπες γελοιοτητες με ΠΝΟ, Ζενιθ κλπ δεν εχουν να κανουν ομως τιποτα με πολιτικες πεποιθησεις, αλλα με αληθεια και ψεματα και σωστο και λαθος.

Η εκδοχη που προσπαθει να πλασαρει ο ριζοσπαστης περι αντικομμουνιστικης υστεριας και διαστροφης της ιστοριας τα τελευταια χρονια με την παραδοχη Πουτιν για το Κατιν και την καταδικη του Σταλινισμου απ'το Συμβουλιο της Ευρωπης ισως να ειχε μια βαση αν υπηρχε καποιος εκτος των σταλινικων απολειφαδιων αν την Ευρωπη, οπως το ΚΚΕ, που να πληττονταν απο αυτες τις προσπαθειες. Αλλα πραγματικα δε μπορω να καταλαβω πως το Κατυν μπορει να βαλει το οποιο αντικαπιταλιστικο μενος του Ελληνα εργατη.

Ειναι γοητευτικο να εισαι μοναχικος καβαλαρης, πιστευοντας πως εισαι εκπροσωπος του καλου. Αλλα καποια στιγμη πρεπει να κοιταξεις πισω σου και να αντιληφθεις πως οι μονοι που πανε μαζι σου ειτε ειναι ανω των 65, ειτε οι λουμπεν μικροαστοι που καλλιστα αυριο θα ψηφισουν ΛΑΟΣ.

* απάντηση
* Flag as offensive

Εικόνα: Καράμπελας Σταύρος
Υποβλήθηκε από Καράμπελας Σταύρος στις 22. Ιούλιος 2010 - 18:41. #372328
0 ψήφοι
+
-

"Το ΚΚΕ αντέδρασε σφόδρα με καταγγελίες στον «Ριζοσπάστη», με τη γνωστή ξύλινη γλώσσα για τους «αντικομμουνιστές» που έχουν αναλάβει «εργολαβικά τη δυσφήμηση του σοσιαλισμού»"

Ανατρίχιασα, είναι σαν να ακούς τους γελοίους μετά τον εμφύλιο να μιλάνε για κομουνιστοσυμμορίτες...

Κολιός και κολιός από το ίδιο βαρέλι...

* απάντηση
* Flag as offensive

Εικόνα: divart
Υποβλήθηκε από divart στις 22. Ιούλιος 2010 - 21:11. #372383
0 ψήφοι
+
-

Οχι φίλε, το αντίθετο συμβαίνει. Μην προσπαθείς να ονομάσεις το κρέας ψάρι.

* απάντηση
* Flag as offensive

νέο
Εικόνα: karampas kostas
Υποβλήθηκε από karampas kostas στις 22. Ιούλιος 2010 - 22:15. #372408
0 ψήφοι
+
-

συναγωνιστα σταυρο κανεις λαθος.Οτι δεν παραδεχεται το τιμημενο κκε τη γενοκτονια των ποντιων απο το φασιστικο σταλινικο αντεργατικο καθεστως ειναι λαθος.Επιτελους οι υμνητες του χρουτσοφ πρεπει να αλλαξουν οραμα και απο το σοσιαλισμο των γκουλαγκ και των γενοκτονιών να προτεινουν στον ελληνα εργατη το δημοκρατικο σοσιαλισμο που προτεινει και ο σαπιος ομοιως σαπιος με το κκε ,συνασπισμος-συριζα.Οι σημερινοι εργατες δεν εχουν αναγκη καθοδηγησης και ηγεσιας.Αυτονομα απο τη νομενκλατουρα πρεπει να παλαιψουν για το δικιο τους,και εδω ερχεται το τιμημενο χρουτσοφικο κκε να βοηθησει την κυβερνηση και τον καπιταλισμο διασπωντας τους εργατες με ξεχωριστες πορειες και συγκεντρωσεις τιμωντας τα αργυρια της προδοσιας ειτε απο το συντροφο γερμανο ειτε απο τον αναπτυξιακο νομο.Οχι άλλες Βαρκιζες.Ανεξελεγκτες απεργιες και αγωνες απο τα υπογεια του Περισσου.Ολοι οι εργατες ενωμενοι και οχι διασπασμενοι όπως το πετυχαινει το κκε

* απάντηση
* Flag as offensive

Επιλογές εμφάνισης σχολίων
Στο νέο Tvxs μπορείτε να απαντάτε σε ένα συγκεκριμμένο σχόλιο πατώντας το “απάντηση” που βρίσκεται κάτω από το σχόλιο. Για να δείτε όλη την πορεία της συζήτησης και των απαντήσεων επιλέξτε “λίστα νημάτων¨. Αν θέλετε να δείτε όλα τα σχόλια (ανεξάρτητα αν σχολίαζαν την ανάρτηση ή απαντούσαν σε κάποιο σχόλιο) επιλέγετε “επίπεδη λίστα”.(ότι ίσχυε στο παλιό Tvxs ). Aν θέλετε να κάνετε σύντομη επισκόπηση της μιας ή της άλλης λίστας επιλέγετε το “συμπτυγμένο” . Για να διαβάζετε όλα τα σχόλια επιλέγετε το ¨ξεδιπλωμένο”. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πόσα σχόλια θέλετε να βλέπετε σε κάθε σελίδα και με ποιά χρονολογική σειρά. Πατήστε “αποθήκευση ρυθμίσεων” για να τεθούν σε ισχύ οι επλογές σας.
Υποβολή νέου σχολίου
Το όνομά σας: karampas kostas
Σχόλιο: *

No comments: