Sunday, July 11, 2010

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

Αντιπεριβαλλοντική επέκταση σχεδίου πόλεως μέσα στο δάσος Υμηττού της περιοχής οδού Νεαπολέως προωθείται από την Δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής.
Με απαράδεκτη διαδικασία παρακάμπτοντας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο χωρίς διαβούλευση με συλλογικούς φορείς της πόλης και τις Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο απόφαση επέκτασης σχεδίου και χάραξη δρόμων μέσα στο πυκνό δάσος της περιοχής .
Προβλέπεται δημιουργία οικοδομικών τετραγώνων και διάνοιξη δρόμων μέσα στο δάσος. Η επιφάνεια των δρόμων είναι πάνω από 10.000 τετραγωνικά μέτρα με αποτέλεσμα να κοπούν εκατοντάδες πεύκα.
Παρά τις διακηρύξεις για φιλοπεριβαλλοντική πολιτική στην πράξη γίνονται ακριβώς τα αντίθετα από την Δημοτική αρχή.
Με πρόσχημα το «συμφέρον» της πόλης σχεδιάζεται καταστροφή του δάσους και αύξηση της υπερτοπικής και διαμπερούς κυκλοφορίας στην πόλη.
Θα μπορούσε να γίνει πολεοδομική ρύθμιση της περιοχής των σχολείων, των γηπέδων με άλλη λογική χωρίς να βλάπτεται το δάσος και η πόλη .
Το συγκεκριμένο σχέδιο κρίνεται περιβαλλοντικά απαράδεκτο και πρέπει να αποσυρθεί . Εξ άλλου είναι αντίθετο προς την νομοθεσία περί δασών και το Ελληνικό Σύνταγμα.
Η δασοκτόνος απόφαση δεν θα περάσει.

Η συντονιστική επιτροπή των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ

No comments: