Wednesday, November 18, 2009

Fw: [anadasosi:8059] Fwd: Fw: ARCTUROS Newsletter November 2009



--- Στις Τρίτ., 17/11/09, ο/η zoophilos - GR <zoophilos@googlemail.com> έγραψε:

Από: zoophilos - GR <zoophilos@googlemail.com>
Θέμα: [anadasosi:8059] Fwd: Fw: ARCTUROS Newsletter November 2009
Προς: "anadasosi" <anadasosi@googlegroups.com>, "Oikologio" <oikologio@oikologio.gr>
Ημερομηνία: Τρίτη, 17 Νοέμβριος 2009, 22:02



----- Forwarded Message ----


Τσίρκο

Ευχάριστες εξελίξεις στο θέμα της απαγόρευσης λειτουργίας τσίρκων με ζώα. Δύο νέοι Δήμοι της Κοζάνης και του Κιλκίς έρχονται να προστεθούν στην εκστρατεία Ελλάδα: χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα.

Διαβάστε περισσότερα

Νέο τροχαίο με θύμα αρκουδάκι 10 μηνών

Το 8ο τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά μηνών, σημειώθηκε στις 28 Οκτωβρίου, στις 10.00 το βράδυ στη νέα διάβαση Ξινού Νερού, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, Κοζάνης-Φλώρινας.

Το νεαρό αρσενικό αρκουδάκι, ηλικίας μόλις 10 μηνών και 41 κιλά, χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα και εγκαταλείφθηκε στο σημείο. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώθηκε από την Αστυνομία Φλώρινας και έσπευσε στην περιοχή για να διαπιστώσει το θάνατο του άτυχου ζώου.

Διαβάστε περισσότερα

Ασπίδα Προστασίας για τη Βιοποικιλότητα

Το κενό στη θεσμική θωράκιση του ελληνικού φυσικού πλούτου έρχεται να καλύψει η πρόταση 10 περιβαλλοντικών οργανώσεων για ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της βιοποικιλότητας που παραδόθηκε σήμερα στην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη.

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στη Θεσσαλονίκη

Φέτος τα Χριστούγεννα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ γιορτάζει στον ΜΥΛΟ της Θεσσαλονίκης (Ανδρέου Γεωργίου 56), από τις 28 Νοεμβρίου ως τις 10 Ιανουαρίου με προβολές, διαδραστικές παρουσιάσεις, δραστηριότητες για την άγρια ζωή, τραγούδια και μουσική για τα άγρια ζώα, διαγωνισμούς, κατασκευές για μικρούς και μεγάλους και πωλητήριο με αναμνηστικά είδη ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Καθημερινά θα μπορείτε να ενημερώνεστε από το Blog του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για όλες τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στον ΜΥΛΟ, όπου θα λειτουργεί παράλληλα το χωριό του Άη Βασίλη, Παγοδρόμιο και το Εφήμερο Δάσος.

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στην Ονειρούπολη Δράμας

Για δεύτερη χρονιά ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συνεργάζεται με τον Δήμο Δράμας και συμμετέχει στην Ονειρούπολη της Δράμας. Σε μια «ονειρική» πόλη που στήνεται μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή, από τις 3 Δεκεμβρίου 2009 έως τις 3 Ιανουαρίου 2010, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα έχει το δικό του σπίτι για να ενημερώνει τους επισκέπτες για τα 2 μεγαλύτερα θηλαστικά της Ελλάδας, την αρκούδα και τον λύκο.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πάει Θέατρο...

και συνεργάζεται με τη θεατρική εταιρεία «Σκαραβαίοι» στη νέα παράσταση του Ευγένιου Τριβιζά Για μια φούχτα μπάμιες. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, συνεχίζοντας τις δράσεις του για τη διάσωση και επιβίωση του λύκου στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να λείπει από μια παράσταση που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών για τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πάει Σχολείο...

και ενημερώνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας για το Δάσος που είναι Πηγή Νερού και Ζωής. Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που έχει ως γενικό σκοπό την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών για τα ελληνικά δασικά οικοσυστήματα και το νερό που μας στέλνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Οι παρουσιάσεις συνεχίζονται έως αρχές Δεκεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Η Αρκούδα του Μήνα - Η Κατερίνα που γιορτάζει

H Κατερίνα ήρθε στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ από τον Ζωολογικό κήπο της Φλώρινας. Βρίσκεται στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο από τον Ιούλιο του 1999. Παρόλο που σήμερα είναι πια μεγάλη σε ηλικία, η Κατερίνα δεν έχει χάσει καθόλου από την αίγλη και την δύναμη που είχε στα νιάτα της. Αγαπάει πολύ το φαγητό και έχει καλές σχέσεις με τις υπόλοιπες αρκούδες του Καταφυγίου. Δεν είναι κοινωνική και αποφεύγει να έρχεται κοντά στους επισκέπτες αλλά όσοι έχουν την τύχη να την δουν θα συμφωνήσουν ότι είναι μία πολύ όμορφη αρκούδα. Μπορείτε και εσείς να συμβάλετε στα έξοδα διατροφής και περίθαλψης της Κατερίνας με το να γίνετε κηδεμόνας της.

Διαβάστε περισσότερα

 


 
 

arcturos main arcturos blog arcturos shop arcturos products arcturos contact





--
http://www.zoophilia-pets.blogspot.com/

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Αν θέλετε να συζητήσετε σοβαρά για την επίλυση των οικολογικών
προβλημάτων ελάτε στο www.oikologio.gr
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΠΟΡΕΙΤΕ  ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΡΟΗ  ΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΣΕ ΚΑΘΕΝΑ  ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ
Ρυθμίστε τις επιλογές στο προσωπικό σας λογαριασμό στο http://groups.google.com/group/anadasosi/
--------------------------------------------------------------------
Έχετε λάβει αυτό το μήνυμα γιατί έχετε εγγραφεί στο Ομάδες Google "Anadasosi" ομάδα.
 Για να δημοσιεύσετε σε αυτήν την ομάδα, στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου στη διεύθυνση anadasosi@googlegroups.com
 Για να διαγραφείτε από αυτή την ομάδα, στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου στη διεύθυνση anadasosi-unsubscribe@googlegroups.com
 Για περισσότερες επιλογές, επισκευθείτε αυτήν την ομάδα στη διεύθυνση http://groups.google.com/group/anadasosi?hl=el

-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---



Χρησιμοποιείτε Yahoo!
Βαρεθήκατε τα ενοχλητικά μηνύ ματα (spam); Το Yahoo! Mail διαθέτει την καλύτερη δυνατή προστασία κατά των ενοχλητικών μηνυμάτων
http://login.yahoo.com/config/mail?.intl=gr

No comments: