Saturday, November 7, 2009

Οι αγώνες των κατοίκων φέρνουν αποτελέσματα

Οι αγώνες των κατοίκων φέρνουν αποτελέσματα

δημοσιεύτηκε χθες από Σ.Ο. του indy.gr

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι μικρές και μεγάλες νίκες που σημειώνουν οι κινήσεις γειτονιάς ενάντια στα σχέδια περαιτέρω τσιμεντοποίησης - εμπορευματικοποίησης ελεύθερων, κοινόχρηστων και δημόσιων χώρων.

Στο Ελαιώνα το ΣτΕ ΑΚΥΡΩΣΕ την κατασκευή και του νέου δημαρχικού μεγάρου και του νεόυ Mall που θα κατασκεύαζε η «Μπάμπης Βωβός» παρά τους εκβιασμούς του τελευταίου. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, μοιάζει να μην μπορεί να το πιστέψει. Ανακοίνωση της επιτροπής.

Στο κτήμα Δρακοπούλου ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αν. Μαρτίνης, αφού είδε πως η επιστράτευση παρακρατικών δεν κατάφερε να κάμψει τις διεκδικήσεις των κατοίκων, έκανε τελικά πίσω και δήλωσε πως είναι «πρόθυμος» να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις.

Στον Υμηττό οι επεκτάσεις της εξαιρετικά κερδοφόρας Αττικής Οδού όπως τις είχε σχεδιάσει ο Γ. Σουφλιάς προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων των όμορων δήμων. Η νέα κυβέρνηση δήλωσε πως θα επανεξετασθεί η χάραξη των αυτοκινητοδρόμων, αλλά δεν ακύρωσε το έργο.

Στου Ζωγράφου οι συνεχείς αναβολές της δημοπράτησης 5 πλατειών του δήμου για κατασκευή γκαράζ έχει φέρει σε δύσκολη θέση το δήμαρχο που ψάχνει νομική φόρμουλα για τη συνέχιση της διαδικασίας. Διαβάστε την τελευταία ανακοίνωση.



Αρχείο indy.gr: Μεταφορές // Πόλη // Περιβάλλον

No comments: