Tuesday, September 29, 2009

Ïé õðïøÞöéïé ôçò ÂéïëïãéêÞò Ãåùñãßáò

Φίλες και  φίλοι,

Παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ σήμερα σε σας αφού όπως γνωρίζετε είμαι από τα ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Καταναλωτών ΒΙΟΖΩ και μέλος του νεοεκλεγμένου προεδρείου της. 

Συμμετέχω ενεργά στο καταναλωτικό κίνημα και ως εκπρόσωπος της ΒΙΟΖΩ και ως μέλος στο Συμβούλιο Ελέγχου Ποιότητας της «ΔΗΩ».

Εκπροσωπώ την ΒΙΟΖΩ στην σχηματισθείσα Ομοσπονδία Καταναλωτικών Οργανώσεων (ΠΟΜΕΚ).

Συμμετέχω ενεργά στο Δίκτυο κατά των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ), ενώ οργάνωσα σαν υπεύθυνος της ΒΙΟΖΩ διεθνές Συνέδριο, στα πλαίσια του ΕΚΟΦΕΣΤΙΒΑΛ, ενάντια στα μεταλλαγμένα με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά των ΓΤΟ, της γνωστής GENET.

Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η διατροφή με βιολογικά προϊόντα βάλλεται από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Η προσπάθεια περιορισμού των επιδοτήσεων στην Βιολογική Γεωργία και η αποδοχή τελικά, της πρόσμιξης σε ικανό ποσοστό ΓΤΟ, χωρίς αποχαρακτηρισμό της βιολογικότητας του προϊόντος – γεγονός το οποίο επιτρέπει τη συμμετοχή μεγάλων εταιριών στην βιολογική γεωργία σε βάρος της μικρής παραγωγής (που καθιστούσε το προϊόν ασφαλέστερο) – και η βαθμιαία νομοθετική αποδοχή των μεταλλαγμένων, κάνουν τον αγώνα μας πιο δύσκολο και απαιτούν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αλλά και ποιοτική αναβάθμιση της αντίδρασης και διεκδίκησης του αυτονόητου, δηλαδή της κατοχύρωσης της υγιεινής διατροφής.

Με τα δεδομένα αυτά, μετέχοντας στο κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, κατέρχομαι ως υποψήφιος του στην Α' Αθήνας για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Σε αυτόν τον αγώνα και στην ίδια εκλογική περιφέρεια (Α' Αθήνας ) κατέρχεται και ο Σπύρος Σγούρος ο Γενικός Διευθυντής του οργανισμού πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων «ΔΗΩ».

Φίλες και φίλοι

Οι  Οικολόγοι Πράσινοι πρωτοστάτησαν σ' όλα αυτά τα θέματα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.

Εκτιμώ προσωπικά ότι είναι απαραίτητο να στηρίξουμε όλοι τους Οικολόγους Πράσινους  ώστε να μπορέσουν να μπουν στην Βουλή. Και στο μέτρο που  εσείς ή συγγενείς και φίλοι σας ψηφίζουν στην Α' Αθηνών, σας ζητώ να μας στηρίξετε δίνοντας τους 2 σταυρούς σας όχι μόνο στους Οικολόγους Πράσινους, αλλά και στους μοναδικούς εκπρόσωπους της Βιολογικής Γεωργίας στο ΔΙΑΚΟ Κωνσταντίνο και Σγούρο Σπύρο.

 


Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες:

http://www.kostasdiakos.gr

 

 

 


Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί η ηλεκτρονική σας διεύθυνση από αυτή τη λίστα παραληπτών, άπλα απαντήστε (reply) σε αυτή την ηλεκτρονική επιστολή με θέμα "ΔΙΑΓΡΑΦΗ".

If you have somehow gotten on this list in error, or for any other reason would like to be removed, please reply to  with "UNSUBSCRIBE" in the subject line of your message

No comments: