Tuesday, September 8, 2009

[epohigroup] PROGRAMA 4o ANTIRATSISTIKO FESTIVAL XANIA [3 Attachments]

 
[Attachment(s) from Koinwniko Steki - Steki Metanastwn Xaniwn included below]


4ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

12-13/09 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών

Έλληνες και μετανάστες, ελληνίδες και μετανάστριες γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα, την ποικιλία, την ανομοιομορφία.

Τα τελευταία χρόνια το φεστιβάλ έχει αναδειχθεί σε ένα σημαντικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της χανιώτικης κοινωνίας. Η συμμετοχή χιλιάδων πολιτών δείχνει ότι πέρα από τις κυρίαρχες φωνές του μίσους και του φόβου και ενάντια σε αυτές, υπάρχει ο δρόμος των κοινών αγώνων, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας.

Φέτος το φεστιβάλ συμπίπτει με την χειρότερη επίθεση που δέχονται τα τελευταία χρόνια οι μετανάστες, οι πρόσφυγες και οι εργαζόμενοι από όπου κι αν κατάγονται. Οι «επιχειρήσεις σκούπα» και τα καινούρια αστυνομικά σώματα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το γκρέμισμα των παραπηγμάτων των προσφύγων στην Πάτρα, η χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών της Αθήνας, η επίθεση στη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, η επισφαλής εργασία και η ανεργία, στρέφονται ενάντια σε όλη την κοινωνία. Αν δεν αντιδράσουμε σε αυτό τον έρποντα εκφασισμό της κοινωνίας μας, μαύρες μέρες μας περιμένουν όλους. Σήμερα είναι στο στόχαστρο οι μετανάστες ως οι δήθεν υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση, αύριο όμως θα είμαστε όλοι εμείς οι «νόμιμοι» πολίτες.

Έτσι, θεωρήσαμε αναγκαίο στο φετινό φεστιβάλ να ξαναδούμε τα πράγματα στη βάση τους. Γι αυτό και το σύνθημά μας είναι …

ο ρατσισμός γεννά το φόβο, η αλληλεγγύη την ελπίδα.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα συζητήσουμε για την εργασιακή επισφάλεια και τα εργασιακά δικαιώματα ελλήνων και μεταναστών, την κρίση και το ρατσισμό, τους ελεύθερους χώρους και τα κινήματα που διεκδικούν μια ανθρώπινη πόλη. Θα ψάξουμε μαζί δρόμους οργάνωσης της αντίστασης για την αντιμετώπιση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του κράτους. Θα διασκεδάσουμε με μουσικές του κόσμου, με χορό, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, δρώμενα, εκθέσεις φωτογραφίας. Θα δημιουργήσουμε μαζί με τα παιδιά και θα γευτούμε πολυεθνικές κουζίνες.

Ελπίζουμε ότι το φεστιβάλ θα αγκαλιαστεί και πάλι από τη χανιώτικη κοινωνία. Ελπίζουμε ότι θα μοιραστούμε τη χαρά της δημιουργίας κατά το στήσιμό του, θα διασκεδάσουμε μαζί, θα ανταλλάξουμε θέσεις και απόψεις, θα καταλήξουμε σε κοινές δράσεις, για να κερδηθεί η αλληλεγγύη και να απελαθεί ο φόβος.

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

 

 


--
Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων
Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά
E-mail: stekichania@gmail.com
Web: www.stekichania.gr

__._,_.___

Attachment(s) from Koinwniko Steki - Steki Metanastwn Xaniwn

1 of 1 Photo(s)

2 of 2 File(s)

Recent Activity
Visit Your Group
Give Back

Yahoo! for Good

Get inspired

by a good cause.

Y! Toolbar

Get it Free!

easy 1-click access

to your groups.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___

No comments: