Thursday, June 4, 2009

[epohigroup] Οικολόγοι- Πράσινοι Χανίων



Από τον φίλο Φώτη Ποντικάκη, συντονιστή των Οικολόγων Πράσινων Χανίων λάβαμε το παρακάτω meil που απαντά σε σημερινό μήνυμα που στείλαμε, το οποίο αναδημοσιεύσαμε από το blog της "Ενιαίας Αριστερής Κίνησης Κέρκυρας" (http://enakcorfu. blogspot. com/). Οφείλουμε να αναμεταδώσουμε την επιστολή του Φ. Ποντικάκη, ελπίζοντας πράγματι να μην είναι έτσι τα πράγματα.
 Όσο για τα υπόλοιπα περί γραμμής κ.τ.λ.  μας αδικεί δεδομένου ότι και το epohigroup δεν είχε κάνει τον παραμικρό υπαινιγμό για τους Ο-Π παρά τα πολλά μηνύματα που λαμβάνουμε για περίεργες συμπεριφορές τοπικών οργανώσεων, που πέραν των άλλων εμφανώς αποστασιοποιούνται από τις θέσεις του Μ. Τρεμόπουλου.

Αγαπητοί φίλοι
Δεν ξέρω πόσο συμβατή με την "ενωτική" γραμμή Τσίπρα για τρίτο πόλο Αριστεράς - Οικολόγων Πράσινων η τακτική της λάσπης κατά στελεχών των Οικολόγων Πράσινων, όπως με την περίπτωση της Κέρκυρας.
Όπως έχουν ήδη δημοσιοποιήσει οι Οικολόγοι Πράσινοι Κέρκυρας, έμαθαν ότι έγιναν μηνύσεις κατά αριστερής ομάδας για αφισοκολλήσεις από καταγγελία της αριστερής αυτής ομάδας κατά των Οικολόγων Πράσινων στις εφημερίδες.
Οι μηνύσεις έγιναν από πολίτες που συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές οργανώσεις. Όπως κι εσείς ξέρετε, δεν είναι όλα τα μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων στελέχη των Οικολόγων Πράσινων. Πολλοί συμμετέχουν σε χώρους της Αριστεράς, άλλοι στο ΠΑΣΟΚ, άλλοι πουθενά.
Αυτό που δεν γνωρίζετε πιθανόν είναι ότι εκτός από την εκστρατεία λάσπης κατά του Μιχάλη Τρεμόπουλου και των ΟΠ για τα εθνικά (όπου δεν είδαμε πουθενά να ακούγεται η αντιεθνικιστική Αριστερά, αντίθετα έχουμε την εντύπωση ότι κάθεται κι απολαμβάνει το θέαμα του λυντσαρίσματος του Μιχάλη για πολιτικάντικους λόγους), τις τελευταίες μέρες είχαμε και τραμπουκισμούς - βανδαλισμούς κατά περιπτέρων των Οικολόγων Πράσινων στην Κέρκυρα, την Αθήνα, το Ηράκλειο και αλλού.
Ελπίζω ότι θα πρυτανεύσει η λογική των τελευταιων δηλώσεων του Τσίπρα αλλά και άλλων νηφάλιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταλάβουμε όλοι ότι ο εχθρός δεν είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι (οι οποίοι συμπορεύονται σε μια σειρά μέτωπα με δυνάμεις της Αριστεράς όπως στο Κάβο Σίδερο, στο Λιμάνι στο Τυμπάκι, στους Αγίους Αποστόλους των Χανίων κλπ), αλλά ο δικομματισμός, κι οφείλουμε όλοι συναγωνιστικά κι όχι ανταγωνιστικά να δημιουργήσουμε ένα εναλλακτικό όραμα για την ελληνική κοινωνία.
Γι' αυτό ας λείψουν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση και η λασπη, γιατί θα χρειαστεί να είμαστε μαζί μετά τις εκλογές σε πάρα πολλά μέτωπα.
 
Φώτης Ποντικάκης
Συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων Χανίων

__._,_.___
Recent Activity
Visit Your Group
Everyday Wellness

on Yahoo! Groups

Find groups that will

help you stay fit.

Yahoo! Groups

Mom Power

Just for moms

Join the discussion

Support Group

Lose lbs together

Share your weight-

loss successes.

.

__,_._,___

No comments: