Thursday, June 11, 2009

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΝΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΝΑΛΙΕΣ [Η ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ]

Comment added
Ενέργειες Εγγράφων

Η σκακιέρα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ
Ένα επίπεδο επάνω προς: τι τρέχει;
Δημοσιεύθηκε από: Ρουφιάνος > Τετάρτη 16:15


Ας δούμε λίγο την σκακιέρα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ΣΥΝ. Τάσεις , οργανώσεις και ανένταχτοι.

Στον ΣΥΝ υπάρχουν οι ανανεωτικοί που απ' ότι φάνηκε από τις δηλώσεις που έκαναν ζητούν την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ (ούτως ή άλλως ποτέ δεν στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ) και την συνεργασία του ΣΥΝ με τους Οικολόγους -Πράσινους.

Υπάρχει το αριστερό ρεύμα που δεν θέλει την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την αλλαγή της παρέμβασης στην κοινωνία κ.τ.λ Βασικά δεν έγιναν κατανοητές, τουλάχιστον σε εμένα, οι προθέσεις του αριστερού ρεύματος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ:

-Το 2ο κύμα, που αποτελείται από τις οργανώσεις ΑΚΟΑ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ και πάρα πολλούς ανένταχτους , με ηχηρά ονόματα όπως ο Άλκης Ρήγος , η Σίσσυ Βωβού, ο Ανέστης Ταρπάγκος, Κατσορίδας κ.τ.λ.

- Η ΚΟΕ που είχε την στήριξη του ΣΥΝ για την Ελένη Σωτηρίου, και για όλα τα άλλα πολύ "δημοκρατικά" πράγματα που έκανε, όπως το να μην τηρήσει την εναλλαγή στην γραμματεία.

-Η ΚΕΔΑ, όπου και αυτή δεν τήρισε την εναλλαγή στην γραμματεία (σύμμαχος της ΚΟΕ)

-Η ΔΕΑ, όπου πατούσε πάντα σε δύο βάρκες. Η ΔΕΑ επίσης είχε κάνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με τον ΣΥΝ για να βγάλει τον Νταβανέλλο βουλευτή, αλλά προσπαθούσε να κρατήσει και ένα αριστερό προφίλ κάνοντας "κάποια" κριτική στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όχι τόσο καυστική.



Τώρα τα ερωτήματα είναι: Η ΚΟΕ που παλιότερα δεν δεχόταν κουβέντα για την ΕΕ και ζητούσε την διάλυσή της, αφού λοιπόν άλλαξε την τακτική της και "έδωσε" τις ιδέες της για χάριν της θέσης στο ευρωκοινοβούλιο, τι θα κάνει? Θα ζητήσει την στήριξη του ΣΥΝ? Ο ΣΥΝ τώρα καίγεται να μην διασπαστεί, δεν θα σώσει το τομάρι της ΚΟΕ. Θα προσεγγίσει το 2ο κύμα? Δεν είχαν σταματήσει να ειρωνεύονται και να λοιδωρούν το 2ο κύμα. Θα ξαναθυμηθεί της αριστερές θέσεις της και θα επιστρέψει σε αυτές? Πολύ πιθανόν.

Επίσης τόσες μέρες πέρασαν από τις ευρωεκλογές και δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση. Τι περιμένει , λοιπόν?

Φαίνεται ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση και εξετάζει τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ. Καιρός είναι λοιπόν να πάρει θέση.



Η ΚΕΔΑ. Ευέλικτοι, χαμαιλέοντες σαν την ΚΟΕ. Μια ομάδα 30 συνταξιούχων, όπου και σε αυτούς υπάρχει το ερώτημα τι θα κάνουν.



Η ΔΕΑ. Εδώ είναι τα μυστήρια. Με τα ποσοστά που έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις( 7%) ήταν σίγουροι ότι θα βγάλουν βουλευτή τον Νταβανέλλο. Τώρα που δεν θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιο ποσοστό , εάν δεν ανακάμψει γρήγορα και δεν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στο εσωτερικό του , τι θα κάνει? Θα πάει στο 2ο κύμα? Θα πάει με την ΚΟΕ? Θα γίνει τσιμπούρι του ΣΥΝ?

Το 2ο κύμα, αυτήν την στιγμή στεγάζει τις περισσότερες συνιστώσες και ανένταχτους στον ΣΥΡΙΖΑ. Έιναι σίγουρο ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Να δούμε τι θα κάνει και ποιες θα είναι οι κινήσεις του


Δημοσιεύθηκε από: ☼♥Αθανάcιοc♪κηπουρόc Ѽ > Τετάρτη 19:17


η μεγάλη αριστερά, μέσα από όλες αυτές τις ανακατατάξεις,θα έχει ουσιαστική οργανωτική δυνατότητα να παρέμβαίνει,να βοηθάει,να οργανώνει τον κόσμο.και συνολικά,και επιμερώς.

στην πραγματικότητα,ψάχνουμε να βρούμε τρόπο χρηστικό.

η αριστερά πάντως και πάντα,βρίσκει τον δρόμο της.(τουλάχιστον στην Ελλάδα)


Δημοσιεύθηκε από: καραμπάς κώστας > Πέμπτη 00:08

Η διάσπαση του συνασπισμού και του συριζα είναι εξαιρετικά επείγουσα.ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΤΕΙ ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΙ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ για να μείνουμε καθαροί οι υμνητές του τρότσκι του μάο τσε τουγκ του ενβερ χότζα του ζαχαριάδη και του μπρέσνιεφ.Σύντροφοι και φίλοι,πέρα από την πλάκα οι παλαιο΄'ι αγωνιστές του κκε εσωτερικού είναι έτοιμοι από καιρό να ακολουθήσουν το δρόμο του συντρόφου ανδρουλάκη του βούγια του κοψίδη και της δαμανάκη.Το ερώτημα είναι θα πάνε μετά τις εκλογές για να στηρίξουν την κυβέρνηση του ποδηλάτη με 3-5 βουλευτές αυτούς που ψήφισανν λευκό στη συνθήκη της Λισαβώνας όταν ο συριζα είχε αποφασίσει στα οργανά του να καταψηφίσει τη συνθήκη
Το ερώτημα λοιπόν τι θα έκανε ο σύντροφος ενβέρ χότζα το πρότυπο την ομλε [νομίζω] της μετέπειτα ασυνέχειας της μετέπειτα κοε με τους προδότες αυτούς του ταξικού και ανταγωνιστικού κινήματας ,εάν θα τους έβγαζε τα νύχια με τανάλια εάν θα τους μαστίγωνε εάν θα τους έστελνε για αναμόρφωση στα ριζοχώραφα [πώς λύνανε τις διαφορές τους στον υπαρκτό σοσιαλισμό ,τι έκανε ο μπρέζνιεφ και η γκα γκε μπε για όσους ήμασταν στο τιμημένο κκε μέχρι το 91] το ερώτημα αυτ'ο εκτ'ος από το αστείο του πράγματος έχει και μια πιο πραγματική διάσταση.Μήπως ήρθε η ώρα να αντρέξουμε στις πρακτικές της όξυνσης της ταξικής πάλης στα πλαίσια του σοσιαλισμού?[άσχετα εάν εδώ δεν έχουμε σοσιαλισμό και δεν υπάρχουν γκουλάγκ ακόμα] και επίσης της πολιτιστικής επανάστασης με τα εκατομμύρια νεκρούς ,της τακτικής της τασκένδης ποθ όλοι εμείς οι παλαιοί μπρεζνιεφικοί χειροκροτούσαμε μέχρι το 91 που έφεραν τον καπετάν γιώτη στην ηγεσία του τιμημένου κκε.
ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΟΙ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ


Άμεση απάντηση
Σώμα κειμένου
Οι διευθύνσεις URL θα γίνουν ενεργοί σύνδεσμοι αυτόματα Τα βασικά HTML tags είναι αποδεκτά

No comments: