Wednesday, May 27, 2009

Ç Ãêéþíá ôñÝ÷åé óôéò âñýóåò ìáò

 

«ΒΙΟ.ΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών

"ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ"

ΜακΜίλλαν 10, Πατήσια, 11144 Αθήνα

Τηλ/Φαξ: 210 522 23 23, Κινητό: 697-9734591

Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδα: www.biozo.gr 

 

 

 

Απειλούνται τα δάση, ο αέρας και το νερό μας

Η Γκιώνα τρέχει στις βρύσες μας

Εκδήλωση-Συναυλία Αλληλεγγύης και Οικονομικής Ενίσχυσης στο Στέφανο Κόλλια

Στη μακρινή Παπούα της Νέας Γουινέας πυρπόλησαν επίσημα 600 σπίτια για να κάνουν μεταλλείο τη γη τους (1)!

Στη δική μας «Παπούα» πυρπόλησαν ένα σπίτι -μέχρι στιγμής- στην Γκιώνα... το σπίτι του αείμνηστου Φοίβου Ταξιάρχη. O γιος του, Στέφανος Κόλλιας, πρωτοστάτησε στην προσπάθεια των κατοίκων να μπει φρένο στην ασυδοσία των κερδοσκοπικών μεταλλευτικών εταιρειών (2).

Επειδή η Γκιώνα τροφοδοτεί την Αττική με νερό και οξυγόνο, το πρόβλημα αφορά όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου και όχι μόνον τους κατοίκους των χωριών της.

Από την Γκιώνα και από τα άλλα βουνά του βωξίτη, πηγάζουν τα δύο μεγάλα ποτάμια, Μόρνος και Βοιωτικός Κηφισός, που τροφοδοτούν τους αποταμιευτήρες νερού της Αττικής.

Την Γκιώνα, λοιπόν, την έχουμε καθημερινά... στις βρύσες μας!

Και όταν επιτρέπουμε να βάζουν στις φλέβες της δηλητήριο... το δηλητήριο έρχεται και στο ποτήρι μας!

Με στόχο όλο και μεγαλύτερα κέρδη και σύμμαχο την τεχνολογική εξέλιξη με τα μηχανικά «τέρατα», οι δύο παγκοσμιοποιημένες εταιρείες εξόρυξης βωξίτη προχωρούν σε επιφανειακές εξορύξεις, αποθέτουν τα στείρα μεταλλεύματα δίπλα στις εκμεταλλεύσεις καταστρέφοντας το δάσος και την βιοποικιλότητα.

Δεν σέβονται ούτε τις επίσημα αναγνωρισμένες περιοχές «NATURA». Προχωρούν ασύστολα σε σήραγγες και γεωτρήσεις χωρίς να υπάρχει υδρογεωλογική μελέτη των υπόγειων υδάτων, που τροφοδοτούν την Αττική.

Η καταστροφή των δασών και της βιοποικιλότητας καταστρέφει το οξυγόνο και διώχνει το νερό σε χείμαρρους ερημοποιώντας ακόμη περισσότερο τα βουνά και αφήνοντας άδειους τα ταμιευτήρες του νερού.

Οι δεκάδες χιλιάδες άναρχες γεωτρήσεις και οι διανοίξεις σηράγγων απειλούν με ανεξέλεγκτες μετατοπίσεις τους υδάτινους ταμιευτήρες των βουνών.

...Ήδη μεγάλες πηγές υδροδότησης χωριών έχουν στερέψει.

Η δική μας Γκιώνα κινδυνεύει από την ασύδοτη κερδοσκοπική εντατική εκμετάλλευση και από την πλήρη αμέλεια της κρατικής μηχανής να προστατεύσει το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα οι κάτοικοι των χωριών τρομοκρατούνται με εμπρησμούς, που η πολιτεία, μέχρι στιγμής, δεν εξιχνιάζει.

Το σπίτι του Στέφανου Κόλλια, που πυρπολήθηκε είναι... το δικό μας σπίτι και πρέπει να το ξαναχτίσουμε!

Η Γκιώνα δεν θα γίνει Παπούα!

Οι Αθηναίοι, επενδύουν σε καθαρό νερό, οξυγόνο και περιβαλλοντικό πολιτισμό... συμμετέχοντας στην Εκδήλωση-Συναυλία Αλληλεγγύης και Οικονομικής Ενίσχυσης στο Στέφανο Κόλλια, που διοργανώνει η Κίνηση για τη Σωτηρία της Γκιώνας, την ερχόμενη Παρασκευή το απόγευμα στο Πολυτεχνείο.

Ας μην λείψει κανείς!

Απέναντί μας έχουμε αρπακτικά του νερού και του οξυγόνου μας. Και το πλέον ακατάλληλο μέρος για να προφυλαχτούμε από αυτά είναι ο καναπές.

Αθήνα, 26 Μαΐου 2009

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ


(1). Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ

(2). Το σπίτι της οικογένειας Κόλλια στην Καλοσκοπή Φωκίδας πυρπολήθηκε για τρίτη φορά. Την πρώτη φορά το πυρπόλησαν οι Γερμανο-Ιταλοί κατακτητές, το 1944.


ΥΓ: Όποιος θέλει να ενισχύσει οικονομικά την ανοικοδόμηση του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια, μπορεί να βάλει χρήματα στο λογαριασμό:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ: 721 / 310473-74

ΙΒΑΝ: GR8201107210000072131047374

ΚΟΛΛΙΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ (Φοίβος Ταξιάρχης)

ΚΟΛΛΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Στέφανος Κόλλιας τηλ: 6981310556

http://gionaoros.wordpress.com


Συλλογική Δράση για Επιτυχίες

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Οι «παράλογες» αυξήσεις των  τιμών, η καθημερινή μείωση της ποιότητας των τροφών είναι αλλεπάλληλες και καλά μελετημένες. Μέρα  με την ημέρα γίνονται πιο σκληρές και πιο ανήθικες.

Οι αντιστάσεις μας μοιάζουν άνισες και το αποτέλεσμα είναι άδειες τσέπες και διατροφικά σκάνδαλα. Ενώ για τους πολύ λίγους γεμάτες τσέπες και οικονομικά κομματικά σκάνδαλα.

Κανένας ενδοιασμός δεν σταματά το δρόμο τους... (για την συνέχεια πατήστε εδώ)

 

Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!


«ΒΙΟΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ", ΜακΜίλλαν 10, Πατήσια, 11144 Αθήνα. Τηλ/Φαξ: 210 522 23 23, 697-9734591, Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδα: www.biozo.gr

Στείλτε την γνώμη σας στην ΒΙΟ.ΖΩ

 

Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί η ηλεκτρονική σας διεύθυνση από αυτή τη λίστα παραληπτών, άπλα απαντήστε (reply) σε αυτή την ηλεκτρονική επιστολή με θέμα "ΔΙΑΓΡΑΦΗ".

If you have somehow gotten on this list in error, or for any other reason would like to be removed, please reply to  with "UNSUBSCRIBE" in the subject line of your message

Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) η ηλεκτρονική αυτή επιστολή (email), σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί μη επιτρεπτή (spam), διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και την δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών.

No comments: