Monday, March 1, 2010

[epohigroup] 1η Μαρτίου, 2010… 24 ώρες χωρίς εμάς [1 Attachment]

 
[Attachment(s) from gerasimos balaouras included below]

1η Μαρτίου, 2010…     24 ώρες χωρίς εμάς

Εμείς οι μετανάστριες και μετανάστες στην Ελλάδα, άνθρωποι με διαφορετικές καταγωγές, γλώσσες, θρησκείες, χρώμα δέρματος και πολιτικών «πιστεύω» ,  όπως και τα παιδιά μας, είτε γεννήθηκαν εδώ είτε όχι, γνωρίζουμε τη συνεισφορά όλων μας  σ' αυτή τη χώρα…   Την ίδια ώρα, εισπράττουμε άδικα σχόλια από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, που στόχο έχουν το στιγματισμό, ή και την ενοχοποίηση των μεταναστών και των παιδιών τους. Θα θέλαμε να αντιστρέψουμε αυτή την διαδικασία, που τελευταία τείνει να εξαπλωθεί και να «δηλητηριάσει» μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας. Μια διαδικασία, που χρησιμοποιείται με υποτιμητικό τρόπο, βάση μιας ενορχηστρωμένης πολιτικής προσπάθειας.

Αρνούμαστε τα (επιβαλλόμενα) στερεότυπα, που μας παρουσιάζουν να απειλούμε την κοινωνική συνοχή και τη εθνική φυσιογνωμία της χώρας που μας φιλοξενεί. Αρνούμαστε την απαξίωση της συνεισφοράς των μεταναστών χθες, σήμερα και αύριο, στην Ελλάδα. Γι'αυτό, εξαρτάται από μας να αναδείξουμε, και να ξαναδείξουμε σε όλους τους Έλληνες συμπολίτες μας, τη σπουδαιότητα που έχει η ύπαρξη και εργασία  των μεταναστών γι'αυτή τη χώρα!
Οι μετανάστες και τα παιδιά τους, έχουν επανειλημμένα προβεί σε διαμαρτυρίες, για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και για να διεκδικήσουν ισονομία και ίσες ευκαιρίες ζωής, εργασίας και μόρφωσης. Πολλές φορές αυτές οι προσπάθειες  αντιμετωπίστηκαν με ασέβεια και αποστροφή. Με διώξεις και εντατικοποίηση της αδικίας και των διακρίσεων.  Συμφωνούμε, λοιπόν, στο ότι όπως "ο καταναλωτισμός είναι η μηχανή της ανάπτυξης, έτσι και η δίκαιη αγανάκτηση είναι η δική μας κινητήριος δύναμη" !!!
Εμείς οι μετανάστες και τα παιδιά μας, γνωρίζουμε, ως πολίτες αυτής της χώρας, το πόσο συνεισφέρουμε, πόσο πλούτο παράγουμε γι'αυτήν, και πόσο τελικά μας αποδίδεται πίσω, είτε σε μορφή εισοδήματος, είτε σε μορφή κοινωνικών υπηρεσιών.

Ένας τρόπος να το δείξουμε είναι και αυτός…: 1η Μαρτίου 201024 ώρες χωρίς εμάς…   Μια διεθνής καμπάνια ανάδειξης της αξίας και του πλούτου που αποτελούν οι μετανάστες σε όλη την Ευρώπη. Ξεκίνησε από πρωτοβουλίες μεταναστών στην Γαλλία, την Ιταλία και τείνει να εξαπλωθεί παντού. Στην Ελλάδα θα το προσπαθήσουμε για πρώτη φορά την 1η Μαρτίου, αποφασίζοντας να μην συμμετέχουμε στην καθημερινότητα της χώρας.

Απέχουμε από κάθε συναλλαγή και από τις δουλειές μας. Για 24 ώρες, ας μη δουλέψουμε σε εταιρείες, οικοδομές, χωράφια, ας απέχουμε από παρακολούθηση μαθημάτων, νοσοκομεία, ας μην αγοράσουμε πράγματα, ας μην καταναλώσουμε, ας μην πουλήσουμε τίποτα...

Με την απουσία μας, να κάνουμε αισθητή …την παρουσία μας!

 


__._,_.___

Attachment(s) from gerasimos balaouras

1 of 1 File(s)

.

__,_._,___

No comments: