Monday, July 27, 2009

η ανανεωτική αριστερά ο συνασπισμός και τα μαυρα μας τα χάλια στην αριστερά

Δ. Χατζησωκράτης: «Ενωμένη Αριστερά: το πιο σύντομο ανέκδοτο»
Ψήφοι: 3

Δημοσίευση: 27-07-2009 17:55 από Ομάδα TVXS
Προβολές: 1259 - Σχόλια: 48 - Κατηγορία: Πολιτική



Αποστολή με email Προσθήκη στο Facebook
TV Χωρίς Σύνορα - Αποστολή με email
Όλα τα πεδία υποχρεωτικά

E-mail παραλήπτη:
E-mail ή όνομα αποστολέα (λατινικά):
Κωδικός αποστολής
[όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]

TVXS.gr Project Δ. Χατζησωκράτης: «Ενωμένη Αριστερά: το πιο σύντομο ανέκδοτο» http://www.tvxs.gr/v17097



Κλείσιμο

Ως το «πιο σύντομο ανέκδοτο» χαρακτηρίζει την Ενωμένη Αριστερά το στέλεχος του Συνασπισμού Δημήτρης Χατζησωκράτης, ενώ εκφράζει αμφιβολίες για το αν μπορούν να γεφυρωθούν οι διαφορές του ΣΥΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Τα Νέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «βρίσκεται σε βαθιά κρίση με ανοιχτά όλα τα προβλήματα πολιτικής γραμμής και ηγεσίας» αναφέρει ο κ. Χατζησωκράτης χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι είναι πρωτοφανείς οι επιθέσεις που δέχεται η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ για τις οποίες λέει πως «έχουν ξεπεράσει κάθε όριο», κάνοντας λόγο για ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό του ΣΥΝ.

«Με το Αριστερό Ρεύμα επιδιώκουμε ουσιαστική πολιτική συνεννόηση, που τη θεωρούμε αναγκαία. Όμως δεν έχω την αίσθηση ότι σήμερα η παλιά ηγετική του ομάδα έχει τον πλήρη έλεγχο των κινήσεων» σημειώνει ο κ. Χατζησωκράτης.

Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ ΝΕΤ 105,8, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής δήλωσε για τα προβλήματα στον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι: «Η διαχείριση του εκλογικού αποτελέσματος ήταν χειρότερη από το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι καθημερινές δηλώσεις στελεχών ανακυκλώνουν τα προβλήματα και μόνο αρνητικά αποτελέσματα δημιουργούν. Η επίλυση όλων των προβλημάτων βρίσκεται στην ύπαρξη διάθεσης ανοιχτής συζήτησης και συνεννόησης και κυρίως στην καθημερινή πολιτική και κοινωνική δράση στα ανοιχτά μέτωπα της κοινωνίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ - Σύνολο: 48
Όλα (πρόσφατα στην αρχή)Όλα (πρόσφατα στο τέλος)Προτεινόμενα (πρόσφατα στην αρχή)Προτεινόμενα (πρόσφατα στο τέλος)
Όλα τα σχόλια
ΙστορίεςΜέληΣχόλιαΌλα - tvxs.gr
Βοηθητικές πληροφορίες
Σχολιάστε αυτή την ιστορία τώρα!

Κείμενο σχολίου: υποχρεωτικό πεδίο

Σύνδεσμος: (προσωπικό site/blog ή σχετικά με το σχόλιο)

Βοηθητικές πληροφορίες Να ενημερώνομαι με email για νέα σχόλια σε αυτή την ιστορία



Κλείσιμο
Σελ. 1 από 2: > >>


Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 123027
Δημοσίευση: 27-07-2009 22:22 από FAOUST

vletc,

η έννοια της ποσόστωσης ειναι αναγκαια προκειμένου να μην καταπνιχθουν οι μη συνασπιμένες φωνές.οταν λεμε ποσόστωση δεν εννοούμε ότι θα γινεται 50% αυτο που θελουν οι ανενταχτοι,25% ο συν,25% οι αλλοι κτλπ. απλα λεμε οτι χρειαζεται μια αναλογια στα οργανα προκειμενου να εχεις την δυνατοτητα εσυ,εγω και ολα τα μελη,να ακουσουμε ολες τις αποψεις.αν δεν υπαρχουν ποσοστωσεις, τοτε αυτο σημαινει οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των θεσεων θα καταληφθει απο μελη του συν.δεν αντιλεγω οτι μπορει κάλλιστα να συμφωνώ σε κάποια θέματα μαζι τους,ίσως με τις πιο αριστερες τους πτυχες, αν ομως δεν εχω την δυνατότητα να ακούσω όλες τις απόψεις που εκφράζονται απο τις άλλες συνιστώσες και τους ανένταχτους,πως θα αποφασίσω τι ειναι το καλύτερο;

Αυτο που εξασφαλιζει η ποσοστωση ειναι οτι ολοι θα εχουν την δυνατοτητα να εκφρασουν τις αποψεις τους.αλλωστε αν ηταν θεμα αρχηγισμου δεν θα λεγαμε οτι το 50% πρεπει να ανηκει στους ανενταχτους.Φυσικα εννοειται οτι για να λειτουργησει η ποσοστωση χρειαζεται υποχωρηση του συν προς τις υπολοιπες συνιστωσες και υποχωρηση των συνιστωσεων γενικα προς τους ανενταχτους.

η ποσοστωση πρακτικα σημαινει οτι ο ανενταχτος θα ειναι πιο ισος απο τον οργανωμενο και οι δυο μαζι πιο ισοι απο τον συνασπισμενο.αλλα αυτο ειναι μια παραχωρηση που πιστευω οτι πρεπει να γινει.

οταν λεω οτι ειμαι φανατικα υπερ,εννοω φανατικα υπερ του να αποφασιζει η βαση του συριζα και να επιλεγει η ιδια την πολιτικη του συριζα και οχι καποια "κεφαλια".

Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 123023
Δημοσίευση: 27-07-2009 22:13 από karampas kostas

Είναι λάθος να κατηγορούμε την ανανεωτική πτέρυγα για τα χάλια του συριζα.Δηλαδή ότι ο συριζα ΔΕΝ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα ,το ότι ΔΕΝ έχει μέλη,το ότι τα μη μέλη ΔΕΝ αποφασίζουν για τη γραμμή του κόμματος αλλά αποφασίζουν ΟΙ ΚΟΜΠΡΕΜΙΔΕΣ.τΟ ΌΤΙ 20 της γραμματείας του συριζα και 15 βουλευτές δεν ξέρω πόσοι είναι ίσον 35 άνθρωποιη γνώμη των οποίων είναι πιο σημαντική από 20000 μέλη του συν και 5000-10000 υπόλοιπους συριζικούς.Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.Για ποια αριστερά μιλάμε ρε παιδιά?Η ανανεωτική πτέρυγα φταίει για όλα αυτά? ή μήπως η πλειοψηφία του συν και το αριστερό ρεύμα που έχει την ευθύνη για όλα αυτά αφού είναι η πλειοψηφία?
Η αντίληψη των μεγάλων ηγεμόνων του συνασπισμού τσ'ιπρα καρίτζη κα κα είναι¨η εξής.Εμείς της ηγεσίας ότι πούμε εσεις όλοι οι άλλοι τα μέλη οι τάσεις οι ανένταχτοι να πάτε να μαμηθείτε.
Δε βλέπω ούτε μέλη στο συριζα ,ούτε δημοκρατία ,ούτε συνελεύσεις με αποφασιστικό χαρακτήρα ,ούτε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.Απο τη μια θα είναι οι επαγγελματίες βουλευτές γραμματείς και φαρισαίοι -τσομπάνηδες και από την άλλη τα ζώα τα πρόβατα που βελάζουν ζήτω ο μεγάλος πατερούλης τσίπρας ή για τον οποιονδήποτε αλλο αρχηγό.
Αλλα θέλει η αριστερά ,η λεγόμενη εργατιά το λεγόμενο προλεταριάτο.Θέλει άμεση δημοκρατία θέλει εναλλαγές στις καρέκλες ,ανακλητότητες ,ένας άνθρωπος μία ψήφος και όχι 35 άνθρωποι όλες οι ψήφοι και 30000 άνθρωποι καμμία ψήφος όπως είναι σήμερα.
http://karampaskostas.blogspot.com Νέο παράθυρο

Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 123022
Δημοσίευση: 27-07-2009 22:05 από ICARUS

φυσικα κε χατζησωκράτη, αν θεωρήτε τον εαυτό σας αριστερό επειδή το΄λένε τα μίντια, και όχι οι απόψεις σας, ενωμένη αριστερά δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ. Δεν μπορείς να ενωθείς με αυτούς που ψηφίζουν Νιάρχο. Η όλη έπαρση σας βρίσκεται στο ότι έχετε την βεβαιότητα ότι καθορίζεται παρασκηνιακά τις εξελίξεις στην Αριστερά. Κι ο Μπίστης την είχε κάποτε. Μακάρι να αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον ΣΥΝ. Μόνο τότε θα πάτε σπίτι σας. Γιατί ξέρετε το ΠΑΣΟΚ δεν χρησιμοποιεί στημένες λεμονόκουπες

Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 123015
Δημοσίευση: 27-07-2009 21:42 από G.E.Vletc

FAOUST
Εγώ (και πολλοί που γνωρίζω) δεν είμαι φανατικά τοποθετημένος. Παρατηρώ και ψάχνω το χώρο που θα με μετράει για άνθρωπο και όχι για πιόνι. Υπάρχουν τέτοιοι. Και οι ποσοστώσεις που κάνουν κάποιους «ποιό ίσους» απ` τους άλλους, μου είναι απεχθείς. Τώρα για τα μη ενεργητικά (υποθέτω εννοείς μη κινηματικά) μέλη δεν τα θεωρώ διακοσμητικά και δεν ζητώ πιστοποιητικό. Είναι αρκετό να δρουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους. Αυτό περιμένω από τους υπερήλικες και αυτούς που η βιοπάλη τους αφήνει μικρά περιθώρια. Αυτό που για κάποιους είναι περίσσεμα για κάποιους είναι υστέρημα και θυσία. Για την μικρή ή μεγάλη προσφορά δεν υπάρχει ζυγαριά.
Τώρα για αποφάσεις «περιπτωσιακών» συνεργασιών δεν διεκδικώ το αλάθητο και θα εμπιστευτώ τη βάση έστω και αν έχω αντίθετη άποψη και μου έχει δοθεί η δυνατότητα να την πω και να ακουστώ. Η – το πιθανότερο – αν έχω καλυφθεί.


Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 123012
Δημοσίευση: 27-07-2009 21:38 από SineNominae

Επειδή η μεθόδευση των «ανανεωτικών» λεγόμενων εγγίζει πλέον τα όρια του φαιδρού, ας θυμίσουμε στον κ. Χατζησωκράτη ένα από τα πρόσφατα ατοπήματά του.

Στο πρόσφατο διαρκές συνέδριο του ΣΥΝ, όπου τέθηκε σε ψηφοφορία το πρόγραμμα του κόμματος, ο εν λόγω κύριος ανέλαβε να επιχειρηματολογήσει εκ μέρους της «πτέρυγας» υπέρ του... λευκού.
Σε μια κορύφωση της ομιλίας του ενημέρωσε τους συνέδρους και την υπόλοιπη κοινωνία, πως στην έρευνα που έκανε στο google για την «οικονομία των αναγκών» (κεντρικό σύνθημα του προγράμματος) δεν βρήκε παρά ελάχιστες καταχωρήσεις σε κάποιες σελίδες υπανάπτυκτων χωρών. Το είχε μεταφράσει ως “economy of necessities”.
Θα θυμάται ίσως τη γενική θυμηδία που προκάλεσε η απάντηση του Τσακαλώτου : η μετάφραση είναι “economy of needs”.
Άραγε κ. Χατζησωκράτη μάθατε έκτοτε να... googleίζετε (που θα έλεγε κι ο Τσέκερης);

ΥΓ. Η ιλαρότητα της τοποθέτησης καθεαυτής δεν νομίζω να χρήζει σχολίων...

ΥΓ2. Το ίδιο βράδυ (αλλά και τα επόμενα βέβαια) τα κανάλια έπαιζαν αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Χατζησωκράτη. Μόνον!


Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 123010
Δημοσίευση: 27-07-2009 21:32 από 300

το «πιο σύντομο ανέκδοτο». Και απο τα πιο παλια.

Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122997
Δημοσίευση: 27-07-2009 20:28 από FAOUST

vletc,

ειμαι φανατικά υπερ της κατοχύρωσης της ιδιότητας του μέλους.Αυτό από μόνο του όμως δεν φτάνει.Πρέπει τα μέλη να καθορίζουν τα ίδια την πολιτική του συριζα.μπορεί κάλλιστα να υπάρχουν μέλη και να έχουν τελείως διακοσμητικό ρολο,βλεπε πασοκ και νδ.Ναι,θέλουμε την ιδιότητα του μέλους όπως και τα μέλη του συριζα να αποφασίζουν και να καθοριζουν την πολιτικη του,μαζι φυσικα με αλλα(εκλογη,εναλλαγη των θεσεων,ποσοστωσεις για τους ανενταχτους και τις μικροτερες οργανωσεις,ανακλητότητα κτλπ).

vita mi,

προφανως και θελουμε την ενίσχυση των ανένταχτων για αυτο και προτείνουμε 50% εκπρόσωπηση των ανένταχτων,25% του συν και 25% των υπολοιπων οργανώσεων.που ειναι η αντίφαση με το ότι ειμαστε κατα της συνεργασίας πασοκ συριζα;;;εξαλλου το 2ο κυμα απο ανενταχτους φτιάχτηκε.

μια κυβερνηση πασοκ συριζα θα εκανε οτι θα εκανε και το πασοκ μονο του.το χειροτερο ειναι οτι ο συριζα ως κυβερνητικος εταιρος θα απεκλειε δράσεις ή θα τις σαμπόταρε,αν αυτες ερχοντουσαν σε σύγκρουση με την κυβέρνηση.Και επειδη ο συριζα ως μικροτερος εταιρος θα συνενουσε στην πολιτικη του πασοκ με λιγο αριστερο πασπαλισμα,αυτο θα ηταν και το τελος του συριζα αφου ο κοσμος θα ελεγε γιατι να τον ψηφισω αφου με πουλησε για μερικες θεσουλες και δεν ειδα καμια βελτιωση στην ζωη μου;

ετσι θα πηγαιναν βουρ στην αλλη επιλογη,νδ και λα.ο.σ. οπως ακριβως εγινε στην γαλλια και το ΚΚΓ απο εκει που ητανε μεγαλο κομμα επεσε στο 1%,και στην Ιταλια η Κομμουνιστικη Επανίδρυση διασπάστηκε και εξαφανίστηκε ενώ η οργή από τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις του προντι πηγε στον μπερλουσκονι και τους φασίστες.

Το επιχείρημα ότι ο συριζα θα μπορουσε να αλλαξει την πολιτικη του πασοκ δεν ισχυει σε καμια απολυτως περιπτωση.



Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122996
Δημοσίευση: 27-07-2009 20:24 από G.E.Vletc

VitaMi
Βρίσκω το επιχείρημα σου περίεργο. Η άποψη του όποιου κύματος, τάσης ή και ατόμου μπορεί να πείσει ή όχι την βάση. Αν βέβαια της δώσουμε λόγο. Είναι όμως σίγουρο ότι αν δεν το κάνουμε θεωρώντας τους (εμάς) ξανά «όχλο» θα βρεθούμε «εξωκοινοβουλευτικοί». Και δικαίως!


Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122993
Δημοσίευση: 27-07-2009 20:13 από yX

Ίσως ο κ. Χατζησωκράτης αναφέρεται στην κομματική αριστερά, όχι στην κινηματική. Ίσως (και το λέω χωρίς να τον ξέρω προσωπικά, και με κίνδυνο να τον αδικήσω - διορθώστε με εάν χρειάζεται) να μην έχει καμία σχέση με την κινηματική και κοινωνική αριστερά.

Είναι αρκετοί αυτοί που ανέβηκαν στο όχημα της αριστεράς απλά για να ξεκινήσουν από κάπου την πολιτική τους καριέρα. Δικαίωμά τους, αλλά δε νομίω ότι η άποψή τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122991
Δημοσίευση: 27-07-2009 20:04 από VitaMi

G.E.Vletc

Αν διαβάσεις τις προτάσεις του «2ου κύματος» για την οργανωτική αναδιάταξη του ΣΥΡΙΖΑ θα δεις ότι στο μισό κείμενο μιλάει για το πόσο κακή θα είναι μια συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και στο άλλο μισό για την ενίσχυση της φωνής των ανένταχτων!

FAOUST

Από ότι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στον Άδη και χωρίς την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Και από την στιγμή που και ο ίδιος δεν θέλεις μια κυβέρνηση ΝΔ-ΛΑΟΣ τότε ποια νομίζεις ότι θα ήταν η καλύτερη εναλλακτική κυβέρνηση; Μια αυτοδύναμη του ΠΑΣΟΚ ή μια κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ;


Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122990 [Αναφορές: 0 - 0 - 1]
Δημοσίευση: 27-07-2009 20:03 από G.E.Vletc

FAOUST
Αν τελικά επιτευχθεί η κόκκινη κάρτα (Αμεσοδημοκρατία) που με τόση λύσσα πολεμιέται από τους κάθε λογίς αρχηγίσκους, οι δράσεις θα αποφασίζονται από την πλειοψηφία. Όχι από το δικό σου η δικό μου «θέλω». Αν οι ανανεωτικοί ή κάποιοι απ αυτούς (κακώς τους τσουβαλιάζουμε σαν σύνολο, δεν είναι κλώνοι) μείνουν μαζί μας, είναι πολύτιμοι. Η πείρα, η μαχητικότητα και η ιστορία τους είναι ουσιαστικότατη συμβολή.


Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122988
Δημοσίευση: 27-07-2009 20:00 από anekdotos palhs

καλο το κουβεντολοι αλα χρειαζετε και δραση
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΨΑΤΕ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΛΟ ΚΑΙΡΟς ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΛΙΟς ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΗ ΚΑΙ Ως ΤΟΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ ΝΑ ΓΗΝΕΤΕ ΧΑΛΑΡΑ ΟΜΟΣ ΟΧΙ ΑΚΡΩΤΗΤΕς ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ
ΝΑ ΧΕΣΩ ΕΝΩΤΗΤΑ

Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122985
Δημοσίευση: 27-07-2009 19:42 από FAOUST

vitami,

μια ενδεχομενη συνεργασια πασοκ-συριζα θα ηταν η μεγαλυτερη δυνατη καταστροφη,και την αλλη μερα θα εφερνε στην εξουσια νδ-λαοσ για να μην πω λαοσ-νδ με το λαοσ πρωτο! δες απλα τι εγινε οπου αριστερα κομματα δεχτηκαν να παιξουν τον ρολο του κομπαρσου σε αστικες κυβερνησεις π.χ. ιταλια.

το προβλημα μας δεν ειναι με τα μελη ή τους ψηφοφορους των ανανεωτικων αλλα με την ηγεσια και τις πολιτικες της. οπως και το προβλημα μας δεν ειναι με τα μελη και τους ψηφοφορους του κκε αλλα με την ηγεσια και τις επιλογες της.

Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122984
Δημοσίευση: 27-07-2009 19:40 από FAOUST

πόσο πια αυτοί οι τραγικοί ανανεωτικοι θα περιφέρουν την μιζέρια τους απο δω κι απο κει;

εσυ χατζησωκρατη πηγαινε να κανεις συμμαχια με το πασοκ και μην μιλας καθολου.αιντε,και εσενα και τους "συντροφους" σου απο την ΠΟΣΔΕΠ σας περιμενουν οι θεσούλες.

Σε μια εποχή με τέτοια κρίση και άνοδο της ακροδεξιάς η ενωμένη αριστερά,τουλάχιστον σε κινηματικό επίπεδο,ειναι επιβεβλημένη.

Ο Συριζα πρέπει να αρχίσει παλι τα καλέσματα για συνεργασια με το ΚΚΕ στην βαση ενος σοσιαλιστικου προγραμματος.Η πλειοψηφια των ψηφοφορων του κκε αλλα και μεγαλο μερος των μελων δεν ειναι χαζοι και μυωπικοι οπως η ηγεσια.Καταλαβαινουν οτι η κοινη δραση ειναι επιβεβλημενη απο τι συνθηκες.Μονο ετσι μπορει να αναγκαστει,ή στην χειροτερη περιπτωση να ξεσκεπαστει η ηγεσια του ΚΚΕ.

Μετα πρεπει ο συριζα να πεισει για το προγραμμα του και τις βασικες του θεσεις και να αρχισει μια επιθετικη πολιτικη προς το Πασοκ με συχνες προτασεις,τις οποιες θα ξερει εκ των προτερων οτι η πλειοψηφια επιδοκιμαζει ενω το πασοκ οχι,προκειμενου να φερει το πασοκ σε θεση αμυνας.

Αλλα οι ανανεωτικουληδες απο τακτικες δεν εμαθαν τιποτα αλλα περιμενουν να ανακαλυψουν τον τροχο μην τυχον και τους πουν σταλινικους...

Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122982
Δημοσίευση: 27-07-2009 19:36 από G.E.Vletc

VitaMi
Μην το κάνεις αυτό. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ του χώρου δικαιούνται συναπόφασης. Γνωρίζεις ότι κανείς δεν περισσεύει. Θεωρώ την ερώτηση μη προβοκατόρικη, γι αυτό απαντώ. Οι όποιες πλειοψηφίες του χώρου πρέπει να καθορίζουν τη δράση.


Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122979
Δημοσίευση: 27-07-2009 19:28 από ioannis64

ταξικά οι ανανεωτικοί ανήκουν στον μικροαστικό σοσιαλισμό
που στην ελλάδα συντηρεί το πελατειακό σύστημα και δεν έρχεται σε ρήξη μαζί του.
άρα αντικειμενικά βρίσκονται πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ παρά σε μια Αριστερά των ρήξεων με το σύστημα...

Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122976
Δημοσίευση: 27-07-2009 19:22 από dimcq4

Στην Ελλάδα το ανέκδοτο μπορεί να γίνει και πιο σύντομο: "Αριστερά"

Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122975
Δημοσίευση: 27-07-2009 19:19 από VitaMi

G.E.Vletc

Αυτοί που υποστηρίζουν μια ενδεχόμενη συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ έχουν δικαίωμα απόκτησης κόκκινης κάρτας ή μήπως πρέπει να τα μαζέψουν και να πάνε κατευθείαν στο ΠΑΣΟΚ;


Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122968
Δημοσίευση: 27-07-2009 19:01 από MITILINIOS

Αγαπητέ μου σύντροφε Χατζησωκράτη, ντρέπομαι που κάποτε βρεθήκαμε μαζί στο ΡΗΓΑ . Κάποτε μιλούσες για ενότητα της αριστεράς και τώρα για διάλυση.Με τα ανέκδοτα σου κανείς δεν γελάει , μόνο κλαίει. Όπως κλαίω και εγώ που πίστεψα πως έχω συντρόφους και αγωνιστές δίπλα μου , για να παλέψουμε μαζί για ένα καλλίτερο αύριο.

Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122963 [Αναφορές: 0 - 0 - 1]
Δημοσίευση: 27-07-2009 18:54 από G.E.Vletc

vanos-monas

Φίλε μου μάλλον είσαι ή ήσουν στέλεχος του ΣΥΝ. Όπως και εγώ κάποτε του ΚΚΕ-Εσωτ. Δεν γνωρίζω πόσο παλιός είσαι στο χώρο, αλλά μπορώ να σε βεβαιώσω ότι ο παλιός μου σύντροφος, συναγωνιστής και συνάδελφος Χ΄Σωκράτης ουδεμία σχέση έχει με τον παλιό του εαυτό. Διάβασε το σύνολο της δήλωσης του και όχι μόνο το από πάνω απόσπασμα.
Για την κόκκινη κάρτα, ή δεν κατάλαβες τι ζητάμε ή παραφράζεις. Ελπίζω το πρώτο. Ουδείς είπε ,η πρότεινε τη «εκ περιτροπής τοποθέτηση των ηγεμονίσκων» στο τιμόνι ή πίστεψε σε μαγικές λύσεις. Η αποσπασματική – βενιζέλια – αντιμετώπιση εκτός του φανερά αντιδιαλεκτικού και εξουσιαστικού τρόπου της, τώρα πλέον πετυχαίνει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα. Ό «όχλος» έχει πάψει να υπάρχει. Υπάρχουν πολίτες – ψηφοφόροι. Και ο τσοπάνης με τη γκλίτσα δεν έχει πλέον κοπάδι. Οι καιροί άλλαξαν. Η πληροφόρηση ρέει και παρά της προσπάθειες των κατευθυνόμενων ΜΜΕ, των Σανιδάδων και των λοιπών εξουσιαστών δεν μπορεί να μπει τάπα.
Βλέπεις? Δεν έκανα αποσπασματική ερμηνεία κατά που με βόλευε, ούτε μεταχειρίστηκα τα κόλπα των τεχνικών της εξουσίας.
Επί τη ευκαιρία δες τι μπορεί να θυμώσει και να απομακρύνει τη βάση:
VitaMi
«Μιλάνε για την ισχυροποίηση της βάσης και των ανένταχτων με την προϋπόθεση ότι θα συναινούν με την πολιτική τους!»
ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!! ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ!!


Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122961
Δημοσίευση: 27-07-2009 18:51 από kinezos

Λάθος,

το πιό σύντομο ανέκδοτο είναι

"ανανεωτική αριστερα"

ή

η αριστερά των spa,

από το διά-sPΑ-ς

(διάσ-)PAS οk?

ανανεωτικοί:

ΔιασPASOKoθείτε







Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122958
Δημοσίευση: 27-07-2009 18:37 από kinezos

Έλα χατζησωκράτη αγορι μου πάρε τον παπαδημούλη στην πλάτη και τον κύρκο αγκαζέ και άντε στο πασοκ να γίνετε υπουργοί!

γεροξεφτίλες προδότες


Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122957
Δημοσίευση: 27-07-2009 18:36 από VitaMi

Δυστυχώς από ότι φαίνεται το μεγαλύτερο πρόβλημα των περισσότερων εδώ μέσα είναι πως θα απομακρύνουν την ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ. Έχουν το θράσος να μιλάνε και για ενότητα αρκεί βέβαια να υπερισχύου οι απόψεις τους!
Μιλάνε για την ισχυροποίηση της βάσης και των ανένταχτων με την προϋπόθεση ότι θα συναινούν με την πολιτική τους!
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο η ηγεσία του αλλά και τα ίδια του τα μέλη που δεν μπορούν στην πραγματικότητα να δουν και να συνθέσουν τις διαφορετικές απόψεις και εφευρίσκουν αόρατους εχθρούς.
Η νοοτροπία και η κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει πουθενά από αυτή του ΚΚΕ και των άλλων αστικών κομμάτων.
Και όσες ανανεωτικές πτέρυγες και να φύγουν πάντα θα βρίσκονται άλλες που θα τους χρεώνετε η αδυναμία της αριστεράς να μπορέσει να δράσει ενωτικά πέρα από ηγεμονισμούς και μικρότητες.
Στο τέλος με μαθηματική ακρίβεια θα μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ καμιά δεκαριά ομαδούλες εντελώς αποκομμένες από τον κόσμο και τα προβλήματα του μιλώντας όσο περισσότερο μπορούν με επαναστατική φρασεολογία ενώ η κοινωνία θα βαδίζει συνέχεια δεξιότερα…


Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122953
Δημοσίευση: 27-07-2009 18:27 από XRYSOS

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΗΣΥΧΟΣ Ο ΚΥΡΚΟΣ ΟΤΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αξιολόγηση/αναφορά σχόλιου Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122949
Δημοσίευση: 27-07-2009 18:25 από XRYSOS

καλα ειναι να αφηστε τον κσμο ησυχο και καποιοι ασ πανε στο ΠΑΣΟΚ.

oi εργολάβοι οι μετανάστες και η δουλεία τη σήμερον ημέρα στην αθήνα

Λόφοι Φιλοπάππου
Γιατί η καλύτερη προστασία τους είναι η αγάπη των κατοίκων

* Εμείς
* Χρονολόγιο
* Δημοσιεύματα
* Έγγραφα
* Κείμενα
* Φωτο-ντοκουμέντα
* Ιστορικά

Αναρτήθηκε από: filopappou | Ιουλίου 27, 2009
Πολιτισμός και πράσινα άλογα… υπό σκιάν

Είναι Σάββατο 25 Ιουλίου, 1:30 μμ και το θερμόμετρο βρίσκεται στους 42 βαθμούς υπό σκιά…

Στις ειδήσεις λένε ότι πρόκειται για την πιο ζεστή μέρα του χρόνου και αυτή τη φορά δεν έχεις λόγο να μην τους πιστέψεις. Το καταλαβαίνεις. Κάνω με την μηχανή μου μια μικρή διαδρομή από την Καλλιθέα μέχρι το θησείο. Δέκα λεπτά και νιώθω ήδη ζαλισμένος από τον καυτό αέρα. Αναρωτιέμαι αν αντέχω να φύγω λίγο μετά, όπως σχεδιάζω, με αυτοκίνητο προς Κόρινθο για μπάνιο. Είναι αδύνατον να σταθείς έξω.

Κι όμως περνώντας από τον περιφερειακό του Φιλοπάππου, στο ύψος της μεγάλης προσφυγικής πολυκατοικίας και παρά τη ζέστη, παγώνω από το θέαμα. Πέντε, έξι εργάτες, μετανάστες, κάτω από τον καυτό ήλιο μαζεύουν τα ξερά χόρτα που έχει αφήσει το κοπτικό του εργολάβου πριν δύο εβδομάδες στις πλαγιές του λόφου. Μένω πραγματικά άναυδος!

IMG_8154

Δυστυχώς η φωτογραφία δεν μπορεί να μεταφέρει την κόλαση εκείνης της στιγμής

Μια δουλεία που όφειλε ο Δήμος να έχει ολοκληρώσει στις αρχές Ιουνίου, για την προστασία του λόφου από πυρκαγιά, όχι μόνο δεν την έκανε τότε, ως όφειλε, όχι μόνο την έκανε με έναν μήνα καθυστέρηση (και μετά από πολλά τηλέφωνα πολιτών), αλλά και με 42 βαθμούς θερμοκρασία, τέλη Ιουλίου έβαζε εργάτες να δουλεύουν! Έστω όχι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα όταν η ζέστη υποχωρεί, αλλά καταμεσήμερο!

Προφανώς η ευθύνη (πέραν της καθυστέρησης) δεν ανήκει ευθέως στον Δήμο, αλλά στον εργολάβο. Όμως οι συμβάσεις με τους εργολάβους περιλαμβάνουν και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Δεν επιτρέπει εργάτες να δουλεύουν σε εξωτερικό χώρο με τέτοια θερμοκρασία. Πολύ περισσότερο όμως το θέμα δεν είναι μόνο νομικό αλλά και ηθικό. Δεν είναι δυνατόν οι εργάτες να πληρώνουν την καθυστέρηση του Δήμου και την απανθρωπιά του εργολάβου. Αλλά και αν αναλογιστεί κανείς ότι η παραγωγικότητα τις εργασίας τους σε αυτές τις συνθήκες είναι υποπολλαπλάσια της κανονικής, καταλαβαίνει και πόσο ελάχιστα χρήματα πρέπει να παίρνουν, για να συμφέρει τον εργολάβο να τους βάλει να δουλέψουν την πιο ζεστή μέρα της χρονιάς.

Σταματώ με την μηχανή δίπλα τους και τους ρωτάω: Μα καλά, σας βάζουν τέτοια μέρα να δουλεύετε; Τι να κάνουμε; Μου αποκρίνεται σπαστά ο ένας. Εμ βέβαια. Αυτοί δίνουν τη μάχη του μεροκάματου, χωρίς δικαιώματα. Τι επιλογή έχουν; Και τι να κάνεις σαν πολίτης σε μια τέτοια περίπτωση. Να φωνάξεις την αστυνομία για να καταγγείλεις τον εργολάβο; Μα αν οι μετανάστες δεν έχουν χαρτιά, αντί να την πληρώσει ο εργολάβος, θα την πληρώσουν αυτοί διπλά.

Τους κοιτάω με απέραντη ντροπή, καθώς εγώ… ετοιμαζόμουν να πάω για μπάνιο. Τους ρωτάω, θέλετε να σας φέρω νερό; Ο ένας μου δείχνει τις τσέπες του και μου λέει, «δεν έχουμε λεφτά»! Ξανά μένω άναυδος. Τους είχαν αφήσει εκεί, χωρίς νερό, και χωρίς λεφτά! 2.500 χιλιάδες χρόνια μετά, η δουλεία ξανά ζει στην σκιά της Ακρόπολης… Δεν είχα μπροστά μου εργάτες, αλλά είλωτες.

IMG_8150

Αμέσως τους λέω ότι δεν τίθεται θέμα χρημάτων και φεύγω για μια κοντινή έβγα, επιστρέφοντας με 4 μεγάλα μπουκάλια νερό. Δίνω στους τρεις που βρίσκονται στον περιφερειακό (με ευχαριστούν θερμά χωρίς να το αξίζω, γιατί εγώ έπρεπε να ζητάω συγνώμη) και ανεβαίνω την πλαγιά απέναντι από τα πέτρινα για να δώσω και σε άλλους 2-3 που είχα δει εκεί. Με αυτούς δεν είχα μιλήσει πριν και καθώς με βλέπουν να τους δίνω νερά με κοιτούν με έκπληξη. Δεν είμαι του συνεργείου τους λέω. Απλώς ντρέπομαι για τη χώρα μου. Γιατί την ίδια ώρα που αυτοί οι απλοί εργάτες μετανάστες (που τους αντιμετωπίζουμε ως πολίτες δευτέρας κατηγορίας) ψηνόντουσαν κάτω από τον καυτό ήλιο πληρώνοντας την ανικανότητα του Δήμου, ο “αξιότιμος” “κύριος” εργολάβος τους, κάτω από κάποιο ερκοντίσιον ή σε κάποια παραλία αβγάτιζε τα λεφτά του με ζεστό δημοτικό χρήμα.

Αλλά ντρεπόμουν και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί εδώ δίπλα στην Ακρόπολη, εδώ που συνεχώς ακούμε για την Πνύκα και το βήμα της δημοκρατίας, για τα 2.500 χρόνια πολιτισμού, εδώ που πριν λίγες μέρες εγκαινιάστηκε με ταρατατζούμ και κόστος εκατομμυρίων ευρώ, τον νέο μουσείο ακρόπολης, εδώ ακριβώς στο ίδιο μέρος φαίνεται γιατί όλα αυτά είναι κοινές ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Είναι σκέτο εμπόριο, τουρισμός, εισιτήρια και γλαμουριά για λαϊκή κατανάλωση και πολιτική εκμετάλλευση.

IMG_8153

Γιατί το πραγματικό μέτρο του πολιτισμού είναι αν πρώτα απ’ όλα να σέβεσαι τον άνθρωπο εδώ και τώρα. Σήμερα που να πάρει…

Παναγιώτης Β.Τ. πάρα πολύ οργισμένος

PRESS-GR.blogspot.com: To λογοκριμένο βίντεο του Κώστα Γαβρά...

PRESS-GR.blogspot.com: To λογοκριμένο βίντεο του Κώστα Γαβρά...

Thursday, July 23, 2009

PRESS-GR.blogspot.com: Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα;...

PRESS-GR.blogspot.com: Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα;...

Re: FW: [Fwd: ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ]

Συγγνώμη που απαντάω σε όλους, αλλά μερικές φορές η κατάσταση με τα chain mails ξεφεύγει.

Λοιπόν έψαξα για το παραπάνω email και είναι φάρσα και αυτή που φέρεται να το έχει γράψει δεν ξέρει τίποτα.
Δείτε και τα links
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=996926
http://www.vivartia.com/milk/index.html

Απλά για να το ψάχνουμε λίγο και να μην τα δεχόμαστε όλα άκριτα!


--- Στις Τετ., 22/07/09,

Wednesday, July 22, 2009

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΜΥΝΕΣ

Ν. Κορέα, αυτοκινητοβιομηχανία Ssangyong, οι σφοδρότερες ταξικές συγκρούσεις εδώ και χρόνια

δημοσιεύτηκε σήμερα από anonymous
τροποποιήθηκε σήμερα







Η Ssangyong είναι ένας μεγάλος κατασκευαστής αυτοκινήτων, και απασχολεί γύρω στους 5000 εργαζόμενους. Την εξαγόρασε μια κινεζική επιχείρηση με έδρα τη Σαγγάη, που προφανώς, ενδιαφέρεται να πάρει στα χέρια της την τεχνολογία, παίρνοντας τα καλύτερα μηχανήματα μακριά στην Κίνα, και σπάζοντας την επιχείρηση σε μικρότερα κομμάτια που θα μπορούσαν να πωληθούν χωριστά, απολύοντας περίπου 3000 εργαζόμενους, αρκετούς από τους οποίους, ωστόσο, σκοπεύουν να τους επαναπροσλάβουν σαν εποχιακά όμως εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι γρήγορα χωρίστηκαν σε στρατόπεδα, γύρω στους 800 (απολυμένοι και αλληλέγγυοι) κατέλαβαν από το Μάιο τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, άλλοι στράφηκαν εναντίον τους πλαισιώνοντας μισθωμένους κακοποιούς που είχε προσλάβει η επιχείρηση, και μια τρίτη ομάδα, απλά αποχώρησε. Η διεύθυνση της επιχείρησης (Κορεάτες) στην αρχή προσπάθησε με γκάγκστερ και κακοποιούς να εισβάλλει στο εργοστάσιο ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος στους απεργοσπάστες. Ακολούθησε σφοδρή μάχη με σοβαρά τραυματίες (κομμένα αυτιά, και άλλα παρόμοια), αλλά οι κακοποιοί ήταν αυτοί που είχαν τις σοβαρότερες απώλειες, αφού οι καταληψίες εργάτες δεν έκαναν ότι πάλευαν αλλά πάλευαν πραγματικά. Το επόμενο σχέδιο της διεύθυνσης της επιχείρησης να ρίξει στο χώρο του εργοστάσιου αέρια ύπνου δεν προχώρησε γιατί θεωρήθηκε πάρα πολύ επικίνδυνο.

Από τότε ξεκίνησε μια πραγματική πολιορκία. Οι καταληψίες εργάτες έχουν κατασκευάσει τεράστιες σφενδόνες με ογκώδεις λαστιχένιες ζώνες, και ρίχνουν συνεχώς βροχή από μεταλλικά ρουλεμάν και μολότοφ στους 2.000 μπάτσους που τους πολιορκούν. Η προσπάθεια να κόψουν το νερό στους πολιορκούμενους μόνο μερική επιτυχία είχε αφού το σωματείο των εργατών μετάλλου - η ριζοσπαστικότερη ένωση μέσα στη συνομοσπονδία KCTU - ανακατέλαβε το σταθμό νερού. Η σκέψη να τους κόψουν το ηλεκτρικό, κάτι που ενδεχομένως θα είχε σοβαρές για τους καταληψίες, απορρίφτηκε επειδή μέσα στις εγκαταστάσεις υπάρχουν διάφορα βιομηχανικά υλικά που πρέπει να κρατηθούν σε σταθερή θερμοκρασία διαφορετικά οι συνέπειες θα ήταν πολύ σοβαρές. Έτσι οι δυνάμεις καταστολής πολιορκούν το μέρος καλυμμένοι πίσω από μεγάλα μετακινούμενα σιδερένια κλουβιά, καθώς οι εργαζόμενοι από τη στέγη του εργοστασίου τους ρίχνουν συνεχώς. Το εργοστάσιο περιβάλλεται από ένα τεράστιο ανοικτό χώρο τον οποίο πρέπει υποχρεωτικά να διασχίσει κανείς για να φτάσει στις πύλες του εργοστασίου, και οι απεργοί τον έχουν ενισχύσει με ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, και ανά διαστήματα ένα φορτηγό καταβρέχει την περιοχή με πετρέλαιο έτσι ώστε οποιαδήποτε προσπάθεια να διασχίσει κανείς το χώρο θα απέβαινε μοιραία γι αυτόν.



Οι καταληψίες έχουν τρόφιμα για μήνες (αν και μόνο ρύζι και kimchi) και τεράστιες δεξαμενές νερού. Κάποιες προσπάθειες από τους εξωτερικούς υποστηρικτές τους να περάσουν νέες προμήθειες απέτυχαν, και οι μπάτσοι έχουν αποκλείσει όλες τις σηράγγων των υπονόμων. Είναι σαφές ότι τελικά οι περισσότεροι από αυτούς τους απεργούς θα χάσουν τη δουλεία τους και οι περισσότεροι το γνωρίζουν καλά αυτό όπως όμως λένε αγωνίζονται και για τα επόμενα εργοστάσια που πρόκειται να κλείσουν. Σημαντικό είναι και το επίπεδο της αλληλεγγύη της κοινότητας, παρά το ότι υπάρχουν απεργοσπάστες. Οι οικογένειες των απεργών ανά τακτά χρονικά κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις στην πόλη και φαίνονται ότι έχουν την υποστήριξη της κοινότητας (η πόλη, έχει μια μεγάλη ιστορία μαχητικών πολιτικών κινητοποιήσεων κατά των αμερικάνικων στρατιωτικών βάσεων της περιοχής εδώ κοντά και οι προσπάθειες να μην εκδιωχτούν οι κάτοικοι του χωριού Daechuri για να επεκταθεί μία αμερικάνικη βάση κράτησε χρόνια. Η Νότια Κορέα είναι μία πάρα πολύ στρατιωτικοποιημένη κοινωνία, και μερικές φορές μοιάζει με κάποιν που του περνάει από το μυαλό η παλιά γνωστή ιδέα να απολύσει τους μισούς εργάτες για να στριμώξει τους άλλους μισούς.

Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μια τέτοια κατάσταση μπορεί να κρατήσει για πάντα, και παρά το ότι και η ίδια η Εργατική Συνομοσπονδία KCTU περνάει μια κατάσταση κρίσης για διάφορους λόγους, και η Κορέα δεν έχει χτυπηθεί τόσο σκληρά όσο λένε όσο, για παράδειγμα η Ιαπωνία, εν πάση η αίσθηση που σου δίνεται είναι ότι υπάρχει μια ριζοσπαστικοποίηση, και πάντως τα πράγματα σαφώς και δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν όπως έχουν. Θα έχει ενδιαφέρων να δούμε τι θα βγει από αυτό.



του Ντέιβιντ Γκράμπερ,Class war in Corea, money_banks_krisis,22/7/2009



Workers of Ssangyong Motor hold iron bars at a strike rally at its main plant in Pyeongtaek, about 70 km (40 miles) south of Seoul June 3, 2009. Workers at the automaker have been on strike since May 21, demanding management keep the assembly line workforce at current levels in a self-rescue plan the company is devising under a court order. The carmaker, 51 percent owned by Chinese automaker SAIC Motor Corp, has called for more than 1,000 workers to be laid off, triggering protests from labour unions. Management of the cash-strapped carmaker said on Sunday it had locked striking workers out of its plant to stop the strike and sent dismissal notices to workers by post on Tuesday.

κουκουλοφόροι...Χάλια!



A police helicopter sprays tear gas on striking Ssangyong Motor workers on the top of the automakers main plant in Pyeongtaek, about 70 km (40 miles) south of Seoul, July 21, 2009. Ssangyong Motor, maker of sport utility vehicles and 51 percent owned by Chinese automaker SAIC Motor Corp, secured protection under court receivership in February and has called for more than 1,000 workers to be laid off, triggering protests from the labour union. Police tried to evict the unionists on Tuesday from the plant, which striking workers have been occupying for about two months.





Striking Ssangyong Motor workers use a catapult to launch screw bolts and nuts to block the companys management and police from entering the plant in Pyeongtaek, about 70 km (40 miles) south of Seoul, July 20, 2009. Ssangyong Motor, maker of sport utility vehicles and 51 percent owned by Chinese automaker SAIC Motor Corp, secured protection under court receivership in February and has called for more than 1,000 workers to be laid off, triggering protests from the labour union. Police entered the plant on Monday to evict the unionists.





Striking Ssangyong Motor workers stand on the top of its plant as they use catapults to launch screw bolts and nuts to block the companys management and police from entering the plant in Pyeongtaek, about 70 km (40 miles) south of Seoul, July 20, 2009. Ssangyong Motor, maker of sport utility vehicles and 51 percent owned by Chinese automaker SAIC Motor Corp, secured protection under court receivership in February and has called for more than 1,000 workers to be laid off, triggering protests from the labour union. Police entered the plant on Monday to evict the unionists.



Riot police carry shields as they move under a mobile shelter while striking Ssangyong Motor workers throw screw bolts and nuts to block the company's management and police from entering the automaker's plant, which the workers are occupying, in Pyeongtaek, about 70 km (40 miles) south of Seoul, July 20, 2009. Ssangyong Motor, maker of sport utility vehicles and 51 percent owned by Chinese automaker SAIC Motor Corp, secured protection under court receivership in February and has called for more than 1,000 workers to be laid off, triggering protests from the labour union. Police entered the plant on Monday to evict the unionists.



Riot police stand guard under mobile shelters while striking Ssangyong Motor workers use a catapult to launch screw bolts and nuts to block the police from entering the automakers plant in Pyeongtaek, about 70 km (40 miles) south of Seoul, July 20, 2009. Ssangyong Motor, maker of sport utility vehicles and 51 percent owned by Chinese automaker SAIC Motor Corp, secured protection under court receivership in February and has called for more than 1,000 workers to be laid off, triggering protests from the labour union. Police entered the plant, which striking workers are occupying, on Monday to evict the unionists.





Striking Ssangyong Motor workers (rear) fight riot police with steel pipes and Molotov cocktails at the automakers plant in Pyeongtaek, about 70 km (40 miles) south of Seoul, July 21, 2009. Ssangyong Motor, maker of sport utility vehicles and 51 percent owned by Chinese automaker SAIC Motor Corp, secured protection under court receivership in February and has called for more than 1,000 workers to be laid off, triggering protests from the labour union. Police tried to evict the unionists on Tuesday from the plant, which striking workers have been occupying for about two months.



Striking Ssangyong Motor workers (rear) fight riot police with steel pipes and Molotov cocktails at the automakers plant in Pyeongtaek, about 70 km (40 miles) south of Seoul, July 21, 2009. Ssangyong Motor, maker of sport utility vehicles and 51 percent owned by Chinese automaker SAIC Motor Corp, secured protection under court receivership in February and has called for more than 1,000 workers to be laid off, triggering protests from the labour union. Police tried to evict the unionists on Tuesday from the plant, which striking workers have been occupying for about two months.



Female riot police officers stand guard in front of the main plant of Ssangyong Motor in Pyeongtaek, about 70 km (40 miles) south of Seoul, July 20, 2009. Ssangyong Motor, maker of sport utility vehicles and 51 percent owned by Chinese automaker SAIC Motor Corp, secured protection under court receivership in February and has called for more than 1,000 workers to be laid off, triggering protests from the labour union. Police entered the plant on Monday, which striking workers are occupying, to evict the unionists.

και γυναίκες στα Ματ



Striking Ssangyong Motor workers (rear) fight riot workers with steel pipes and Molotov cocktails at the automakers plant in Pyeongtaek, about 70 km (40 miles) south of Seoul, July 21, 2009. Ssangyong Motor, maker of sport utility vehicles and 51 percent owned by Chinese automaker SAIC Motor Corp, secured protection under court receivership in February and has called for more than 1,000 workers to be laid off, triggering protests from the labour union. Police tried to evict the unionists on Tuesday from the plant, which striking workers have been occupying for about two months.



Striking Ssangyong Motor workers (rear) fight riot police with steel pipes and Molotov cocktails at the automakers plant in Pyeongtaek, about 70 km (40 miles) south of Seoul, July 21, 2009. Ssangyong Motor, maker of sport utility vehicles and 51 percent owned by Chinese automaker SAIC Motor Corp, secured protection under court receivership in February and has called for more than 1,000 workers to be laid off, triggering protests from the labour union. Police tried to evict the unionists on Tuesday from the plant, which striking workers have been occupying for about two months.



Police watch as fire fighters extinguish burning tyres set alight by striking Ssangyong Motor workers to warn the company's management and police from entering the automaker's plant, which the workers are occupying, in Pyeongtaek, about 70 km (40 miles) south of Seoul, July 20, 2009. Ssangyong Motor, maker of sport utility vehicles and 51 percent owned by Chinese automaker SAIC Motor Corp, secured protection under court receivership in February and has called for more than 1,000 workers to be laid off, triggering protests from the labour union. Police entered the plant on Monday to evict the unionists.



A police helicopter sprays tear gas on striking Ssangyong Motor workers on the top of the automakers main plant in Pyeongtaek, about 70 km (40 miles) south of Seoul, July 21, 2009. Ssangyong Motor, maker of sport utility vehicles and 51 percent owned by Chinese automaker SAIC Motor Corp, secured protection under court receivership in February and has called for more than 1,000 workers to be laid off, triggering protests from the labour union. Police tried to evict the unionists on Tuesday from the plant, which striking workers have been occupying for about two months.



A police helicopter sprays tear gas on striking Ssangyong Motor workers on the top of the automaker's main plant in Pyeongtaek, about 70 km (40 miles) south of Seoul, July 21, 2009. Ssangyong Motor, maker of sport utility vehicles and 51 percent owned by Chinese automaker SAIC Motor Corp, secured protection under court receivership in February and has called for more than 1,000 workers to be laid off, triggering protests from the labour union. Police tried to evict the unionists on Tuesday from the plant, which striking workers have been occupying for about two months.

Reuters Pictures 23 hours ago



Striking Ssangyong Motor workers use a catapult to launch screw bolts and nuts to block the companys management and police from entering the plant in Pyeongtaek, about 70 km (40 miles) south of Seoul, July 20, 2009. Ssangyong Motor, maker of sport utility vehicles and 51 percent owned by Chinese automaker SAIC Motor Corp, secured protection under court receivership in February and has called for more than 1,000 workers to be laid off, triggering protests from the labour union. Police entered the plant on Monday to evict the unionists.

Δελφινάριο-Επιθεώρηση

δημοσιεύτηκε σήμερα από Αλεκολόγος

"Στην αληθινή επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε τζάμι" - Δελφινάριο-Επιθεώρηση

Τι να σου πω "σύντροφε" (εσύ που έγραψες το σχόλιο). Με βάση τα κριτήρια του Περισσού, αν έσπασε έστω και ένα τζάμι δεν είναι "γνήσια" ταξική σύγκρουση

"Στην αληθινή επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε τζάμι" - Αλέκα
1 σχόλια
Έτσι συγκρούεται η εργατική τάξη
δημοσιεύτηκε σήμερα από bzzt
Έτσι συγκρούεται η εργατική τάξη. Όχι σαν κάποιους, κάποιους που θεωρούν σύγκρουση να κλείνονται σε άσυλο και να πετάνε πετρούλες και μπουκαλάκια. Τη μόνη φορά που έσπασε το άσυλο στη μεταπολίτευση (1995) είδαμε τη μανιασμένη αντίσταση των καταληψιών. Κάθισαν κάτω σαν καλά παιδάκια και μπήκαν στις κλούβες λες και ήταν ΚΤΕΛ που θα τους πήγαινε διακοπές. Επαναστάτες του γλυκού νερού.

Αξίζει βέβαια να θυμηθούμε και τις συγκρούσεις της ΕΑΣ με τα ΜΑΤ που ουκ ολίγες φορές είχαν παρατήσεις ασπίδες και όπου φύγει φύγει.

Θέμα
Ν.Α. Ασία πολυεθνικές

Σχετικά άρθρα
May 26 Σε δίκη η πολυεθνική Shell για τα εγκλήματα στο Δέλτα του Νίγηρα
May 13 «Δεκεμβριανά» και στο Λουξεμβούργο!
April 17 Η κρίση πλήττει και τις Hi-Tech εταιρείες
April 11 Μαζική αποτυχία σοδειάς μεταλλαγμένου καλαμποκιού της Monsanto στη Νότια Αφρική
January 11 Coca Cola, κοκαΐνη και Ναρκοδολλάρια
October 22, 2008 Με τον Πρόεδρο στη θρυλική χώρα του Χο Τσι Μινχ
October 7, 2008 Αγριες συγκρούσεις στην Ταϊλάνδη
September 29, 2008 Κατάσταση εκρηκτική
July 29, 2008 Στο πλευρό του συναδέλφου Στάθη Τραχανατζή (προέδρου του σωματείου εργαζομένων στη RILKEN
July 15, 2008 J12: Διεθνής έκκληση αλληλεγγύης ενάντια στην καταστολή G8

[epohigroup] Πρόσκληση στη Γιορτη της ΕΠΟΧΗΣ [1 Attachment]

 
[Attachment(s) from gerasimos balaouras included below]





Σαλπάρουμε για καλοκαίρι και το γιορτάζουμε.

 

 Σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009, στις 9.30 μ.μ., στο Πάρκο Ελευθερίας στο χώρο του πρώην ΕΑΤ ΕΣΑ, θα πραγματοποιηθεί το καλοκαιρινό αποχαιρετιστήριο πάρτι της ΕΠΟΧΗΣ. Η εφημερίδα μας κλείνει για τις 21ες καλοκαιρινές διακοπές της και καλεί όλους τους φίλους και τις φίλες της εφημερίδας να πιούμε ένα ποτό και να συζητήσουμε χαλαρά για την εφημερίδα μας και κυρίως να μιλήσουμε περί ανέμων και υδάτων αλλά και για τις… φουρτούνες μας.

 



__._,_.___

Attachment(s) from gerasimos balaouras

1 of 1 File(s)

Recent Activity
Visit Your Group
Give Back

Yahoo! for Good

Get inspired

by a good cause.

Y! Toolbar

Get it Free!

easy 1-click access

to your groups.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___

Thursday, July 16, 2009

[epohigroup] Πρόσκληση στη Γιορτη της ΕΠΟΧΗΣ [1 Attachment]

 
[Attachment(s) from gerasimos balaouras included below]



Σαλπάρουμε για καλοκαίρι και το γιορτάζουμε.

 

 Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009, στις 9.30 μ.μ., στο Πάρκο Ελευθερίας στο χώρο του πρώην ΕΑΤ Ÿ ΕΣΑ, θα πραγματοποιηθεί το καλοκαιρινό αποχαιρετιστήριο πάρτι της ΕΠΟΧΗΣ. Η εφημερίδα μας κλείνει για τις 21ες καλοκαιρινές διακοπές της και καλεί όλους τους φίλους και τις φίλες της εφημερίδας να πιούμε ένα ποτό και να συζητήσουμε χαλαρά για την εφημερίδα μας και κυρίως να μιλήσουμε περί ανέμων και υδάτων αλλά και για τις… φουρτούνες μας.

 


__._,_.___

Attachment(s) from gerasimos balaouras

1 of 1 File(s)

Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! Groups

Mental Health Zone

Bi-polar disorder

Find support

Check out the

Y! Groups blog

Stay up to speed

on all things Groups!

Yahoo! Groups

Stay healthy

and discover other

people who can help.

.

__,_._,___

Fw: συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον προφυλακισμένο Θοδωρή Ηλιόπουλο

ΨΗΦΙΣΜΑ
> ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΗ
> ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ
>
>
>  
>
> Ο Θοδωρής
> Ηλιόπουλος συνελήφθη μετά το
> πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
> στις 18 Δεκέμβρη στην
> οδό Ακαδημίας, στην Αθήνα μετά
> από τυφλή επιχείρηση των ΜΑΤ,
> όπως επιβεβαιώνουν
> με τις καταθέσεις μάρτυρες και
> δημοσιογράφοι. Από τις 22
> Δεκεμβρίου βρίσκεται
> προφυλακισμένος στις
> Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού
> κατηγορούμενος για 3
> κακουργήματα και 2 πλημμελήματα.
>
>
>
>
>
>
> Οι
> κατηγορίες
> στηρίζονται αποκλειστικά στις
> μαρτυρίες δύο αστυνομικών των
> ΜΑΤ. Ο Θοδωρής από
> την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί
> τις κατηγορίες και φωνάζει για
> την αθωότητά του
> μέσω επιστολών και συνεντεύξεων
> του στα ΜΜΕ.
>
>
>
>
>
> Οι αιτήσεις
> του για άρση της προσωρινής του
> κράτησης απορρίπτονται
> σκανδαλωδώς με
> αποκορύφωμα την 8η Ιουλίου όπου
> το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών
> αποφάσισε με
> βούλευμα τη συνέχιση της
> κράτησης του ακόμη 6 μήνες στην
> φυλακή προσθέτοντας
> αυθαιρέτως στο κατηγορητήριο κι
> άλλα επιβαρυντικά στοιχεία.
> Είναι το μόνο
> βούλευμα που αποφάσισε
> εξακολούθηση της κράτησης για
> μια τέτοια υπόθεση, όταν
> όλοι οι υπόλοιποι
> προφυλακισμένοι από τα γεγονότα
> του Δεκέμβρη, με ίδιες ή και
> άλλες κατηγορίες, έχουν όλοι
> αποφυλακιστεί. Έπειτα από την
> απόρριψη κάθε
> νομικής διαδικασίας για τη άρση
> της προφυλάκισης του, ο Θ.
> Ηλιόπουλος  ξεκίνησε απεργία
> πείνας την Παρασκευή 10
> Ιουλίου στην φυλακή.
>
>
>  
>
> Στην
> περίπτωση Ηλιόπουλου η
> απαράδεκτη έτσι κι αλλιώς
> πρακτική της προφυλάκισης
> παίρνει χαρακτήρα εκδικητικό
> απέναντι σε ένα νέο άνθρωπο που
> δεν σκύβει το
> κεφάλι.
>
>  
>
> Η τυφλή
> εκδίκηση απέναντι στη νεολαία
> μετά το Δεκέμβρη, έχει τις ρίζες
> της στις πιο
> σκοτεινές στιγμές της ιστορίας
> και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή
> από το εργατικό
> κίνημα.. Είναι
> ανάγκη το μαζικό κίνημα των
> εργαζομένων
> και της νεολαίας να
> κινητοποιηθεί, υπερασπίζοντας
> το δικαίωμα στη διαδήλωση και
> στον αγώνα.  
>
>  
>
> Δηλώνουμε την
> αμέριστη συμπαράσταση και
> αλληλεγγύη μας Θοδωρή
> Ηλιόπουλου
> και απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ
> ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ του
>
>
>  
>
>
>  
>
> Εργατικά σωματεία,
> νεολαιϊστικες συλλογικότητες
> και η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
> ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΗ
> ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ οργανώνουν
> συγκέντρωση διαμαρτυρίας
> την
> Δευτέρα 20/07 στο Υπουργείο
> Δικαιοσύνης στις 9πμ  (Μεσογείων 96 κοντά
> στην Κατεχάκη).
>
> Καλούμε όποιο
> συνάδελφο μπορεί να συμμετάσχει
> στη συγκέντρωση
> διαμαρτυρίας.
>
>
>
>
>

Tuesday, July 14, 2009

[epohigroup] ΣΥΡΙΖΑ:Πανελλαδικό Σώμα, στις 18, 19 Ιουλίου



           Η Σύσκεψη του Πανελλαδικού Σώματος, στις 18, 19 Ιουλίου

   Τ
ο επόμενο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου η σύσκεψη του πλατιού Πανελλαδικού Σώματος στην Αθήνα, στο ΣΕΦ - αίθουσα Μελίνα Μέρκούρη.

   Η απόφαση της Γραμματείας για την σύνθεσή του είναι ότι το σώμα θα αποτελείται από 7 αντιπροσώπους από κάθε Νομαρχιακή και Τοπική Επιτροπή, 5 αντιπροσώπους από κάθε Θεματική, Κλαδική (Εργασίας, Υγείας, Παιδείας, Τραπεζών, Περιβάλλοντος, Δικαιωμάτων, Δίκτυο Γυναικών), την Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, την Οργανωτική Επιτροπή, την Κοινοβουλευτική Ομάδα και σε κάθε περίπτωση η σύσκεψη θα έχει ανοιχτό χαρακτήρα. Μετά την αναβολή της από τον αρχικό προγραμματισμό (11 - 12/7) εξαιτίας της συζήτησης που έχει ανοίξει μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και τις συνέπειες που έχει στην λειτουργία, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη του Πανελλαδικού Σώματος το προσεχές Σαββατοκύρια.. Όσοι και όσες από τις τοπικές επιτροπές πανελλαδικά μπορούν να συμμετέχουν μεταφέροντας την εμπειρία και την συζήτηση που έχει γίνει τοπικά είναι αναγκαίο να το επιδιώξουν. Το πρόγραμμα της σύσκεψης (άνοιγμα, εισηγήσεις) θα αποφασιστεί στην Γραμματεία μέσα στην βδομάδα.

  Είναι προφανές ότι στο Πανελλαδικό Σώμα μπορούν να συμμετέχουν σύντροφοι και συντρόφισσες ανεξάρτητα αν είναι εκπρόσωποι οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

 


__._,_.___
Recent Activity
Visit Your Group
Give Back

Yahoo! for Good

Get inspired

by a good cause.

Y! Toolbar

Get it Free!

easy 1-click access

to your groups.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___

Monday, July 13, 2009

[epohigroup] Ο αυτόπτης μάρτυρας Θ. Τσακίρης περιγράφει το πογκρόμ της Πάτρας



Ο αυτόπτης μάρτυρας Θ. Τσακίρης περιγράφει το πογκρόμ της Πάτρας

Εδώ Πάτρα. Εδώ οδός Ηρώων Πολυτεχνείου. Εδώ καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών. Τώρα αντί για τανκ εισβάλλουν μπουλντόζες και φορτηγά. Τώρα αντί στρατευμάτων μπουκάρουν τα γαλάζια και πράσινα ΜΑΤ. Τώρα, αντί για φοιτητές/τριες που ζητούσαν «ψωμί-παιδεία-ελευθερία», στη σειρά με τα βαλιτσάκια τους ανήλικοι και ενήλικες Αφγανοί που ζητούν ένα πιάτο φαΐ ή να φτάσουν στη Δυτική Ευρώπη για να γλιτώσουν από τη φωτιά και το σίδερο του πολέμου Ταλιμπάν και ΝΑΤΟ (με τη συμμετοχή της Ελλάδας). Τώρα, κεντρικές, περιφερειακές και τοπικές γαλάζιες και πράσινες δημοκρατικά εκλεγμένες (συνεπικουρούμενες από μαύρες) άπονες εξουσίες αντί της στυγνής δικτατορικής στρατιωτικής κυβέρνησης. Τώρα, σε αγαστή συνεργασία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. βρήκαν το νέο «εχθρό λαό» στο πρόσωπο του μετανάστη και του πρόσφυγα, αντί του "λαός ενωμένος -ποτέ νικημένος".
Πάτρα, Κυριακή 12 Ιουλίου 2009. Χτυπάει το κινητό τηλέφωνο στις 5:30 και δεν είναι ο «γαλατάς» (εξάλλου αυτός είναι μεγαλοκεφαλαιούχος πια) αλλά μέλος της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών της πόλης που μας ειδοποίησε ότι η πληροφορία, που είχαμε από το προηγούμενο βράδι ότι θα κατεδάφιζαν τον καταυλισμό και θα διώχνανε «της γης τους κολασμένους» από την πόλη, βγήκε αληθινή. Ντυθήκαμε στα γρήγορα και ξεκινήσαμε με ένα αυτοκίνητο για τον καταυλισμό. Στη διασταύρωση της παραλιακής οδού Όθωνος-Αμαλίας με τη σιδηροδρομική γραμμή Πατρών-Αθηνών το περιπολικό μας κλείνει το δρόμο (Ηρώων Πολυτεχνείου-Λιμενικός Σταθμός «Παναγιώτης Κανελλόπουλος»). Στρίβουμε και ανεβαίνουμε την Αράτου και μετά ξανά στην Αγίου Ανδρέου ως την Καρόλου όπου μυρίζει σαν να είχαν ρίξει δακρυγόνα. Προχωράμε στην Έλληνος Στρατιώτου παράλληλα με τις γραμμές του τρένου. Βρίσκουμε και άλλα μέλη της Κίνησης που προσπαθούν να φτάσουν στον καταυλισμό.
Ήδη φαίνονται μερικοί Αφγανοί που έχουν εκδιωχθεί και περπατούν κι αυτοί κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής μη γνωρίζοντας πού πρέπει να πάνε. Στρίβουμε στη λεωφόρο Κανελλοπούλου (ο δρόμος ταχείας κυκλοφορίας που μέσω της παραλιακής φτάνει σε χρόνο dt στο εμπορικό λιμάνι και φτιάχτηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων) και κατεβαίνουμε στην παραλιακή. Πάλι ένα περιπολικό μας κόβει το δρόμο.
Παρκάρουμε σε πάρκινγκ δίπλα στο κύμα. Βγαίνουμε μουδιασμένοι σκεφτόμενοι την έκταση της αποκλεισμένης περιοχής: σε μια έκταση μήκους 6 χιλιομέτρων και πλάτους 2 χιλιομέτρων απαγορεύεται η είσοδος
πολιτών. Για να καταλάβετε, ώ άνδρες Αχαιοί, τι σημαίνει Ελληνική Δημοκρατία 21ου αιώνα. Φτάνουμε περπατώντας στον καταυλισμό. Μας περιμένουν 6 διμοιρίες ΜΑΤ (γαλάζιες και πράσινες φόρμες). Οι
συγκεντρωμένοι είμαστε 21 άτομα. Ίσα που φτιάχνουμε σωματείο. Η αναλογία ΜΑΤ/Πολίτες είναι  7 προς 1. Γουάου! Στο μεταξύ έχουν συλλάβει σε άλλα σημεία 5 νέους/ες που προσπαθούσαν να φτάσουν στον
καταυλισμό. Προκλητικοί οι «αρχηγοί» της αστυνομίας που νοιώθουν πια ότι επιτέλους «αυτοί είναι το κράτος». Πουθενά ο εισαγγελέας. Πουθενά υπεύθυνοι της νομαρχίας, της περιφέρειας και του δήμου με πρωτόκολλα
κατεδάφισης. Μόνο μετά από πιέσεις μας και λόγω της παρουσίας τηλεοπτικών καμερών έφτασε ανώτερο στέλεχος της Περιφέρειας και επιδείκνυε δημαγωγικά κάποια χαρτιά. Πουθενά υπεύθυνοι κοινωνικής πολιτικής των τοπικών και νομαρχιακών αρχών. Άρχισαν να καταφτάνουν επιταγμένα πούλμαν. Ακούμε την εξής έντονη στιχομυθία:
Κάποιος «αστεράτος» αστυνομικός: «Ήρθες επιτέλους;»
Οδηγός πούλμαν: «Ναι, αλλά δεν έχω βάλει πετρέλαιο. Πού θα πάμε, τελικά;»
«Αστεράτος» αστυνομικός: «Τι λες ρε βλάκα; Δεν έχεις βάλει πετρέλαιο. Τι είσαι 'συ ρε;»
Οδηγός πούλμαν: «Μα δεν μου είχαν πει ότι θα πάμε μακριά.»
«Αστεράτος» αστυνομικός: «Τσακίσου, βάλε πετρέλαιο, ρε»
Οδηγός πούλμαν: «Μάλιστα!»
Και κάνει όπισθεν για να φύγει. Κάθε φορά που κινιόταν κάποιο όχημα να' σου οι ΜΑΤατζήδες να μας στριμώχνουν στη γωνία. Κάποια στιγμή μία γιατρός μέλος της Κίνησης προσπαθεί να εξηγήσει στους επικεφαλής ότι έχει έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να δει έναν ανήλικο τραυματία που έχει ανοίξει η πληγή του. Τίποτα. Οι επικεφαλής της αστυνομίας αποφάσισαν ότι εκτός από φύλακες της τάξης είναι και μεγαλογιατροί και αποφάνθηκαν ότι δεν έχει ανάγκη ο τραυματίας και ότι μόνος του δήλωσε πως δεν θέλει ιατρική βοήθεια. Η γιατρός απωθείται βίαια από τους
ΜΑΤατζήδες. Πέφτουμε πάνω τους για να την πάρουμε από τα χέρια της. Τα πνεύματα ηρεμούν. Δεν προλαβαίνουμε να ανασάνουμε και σκάει μύτη προκλητικός ένας «κάτοικος»-»αγανακτισμένος πολίτης» και αρχίζει να
μας βρίζει λέγοντας ότι εμείς και οι Αφγανοί φταίμε για την ανεργία επειδή φεύγουν οι τουρίστες από την Πάτρα λόγω καταυλισμού!!!
Έρχονται, λοιπόν, ένα διώροφο πούλμαν και τρία κανονικά. Μαζεύουν ανήλικους στο ένα και τους ξαποστέλνουν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην…Κόνιτσα. Σε ένα άλλο βάζουνε όσους έχουν ροζ κάρτα ως αιτούντες άσυλο. Τους πάνε σε ξενοδοχείο δίπλα στα ΚΤΕΛ (μεταξύ τους ένας τραυματίας τον οποίο πήρε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από εκεί). Στο διώροφο πούλμαν και σε άλλο ένα βάζουν όσους δεν έχουν χαρτιά και ανήλικους που οι αστυνομικοί αυθαίρετα βάφτισαν ενήλικους. Αυτούς δεν γνωρίζει κανείς πού τους πήγαν. Μια δημοσιογράφος τοπικού καναλιού, που ουρλιάζει για την αναγκαιότητα της αποχής από τις εκλογές ως διαμαρτυρία για τις πολιτικές του κράτους λέει ότι θα τους πάνε στο Κιλκίς (έχει κι εκεί στρατόπεδο συγκέντρωσης;).
Αφού δεν έμεινε «αφγανικό ρουθούνι» στην Αχαΐα, γύρω στις 8 και τέταρτο μπουκάρουν μπουλντόζες, φορτηγά, υπάλληλοι της νομαρχίας και του δήμου, αλλά οι εκλεγμένες «αρχές» ακόμα να φανούν. Σε λίγο ακούμε τον απαίσιο θόρυβο που κάνουν τα υλικά των πρόχειρων κατασκευών των «κολασμένων» που γκρεμίζονται. Γκρεμίζουν ακόμη και το τζαμί που είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα το πείραζαν. Όμως, λίγα λεπτά αργότερα, ξαφνικά βλέπουμε φλόγες να ξεπηδούν από το χώρο αυτό. Πώς τα κατάφεραν τα «σαΐνια»; Μέσα σε ελάχιστα λεπτά οι φλόγες έχουν φτάσει τα 15-20 μέτρα ύψος απειλώντας αιώνιους ευκαλύπτους και τις γύρω πολυκατοικίες. Η φωτιά τους έχει ξεφύγει, μαζί, βέβαια, με την φήμη ότι την έβαλαν οι «αόρατοι Αφγανοί» που κατάφεραν να σπάσουν τον αποκλεισμό και σαν
φαντάσματα να ξεγλιστρήσουν. Και υπάρχει κόσμος που τους πιστεύει. Το άκουσα με τα αυτιά μου το απόγευμα που γύριζα στην Αθήνα με το λεωφορείο. Ελπίζω τώρα που η φωτιά κατέκαψε τις καλύβες των «εξαποδώ»
οι φιλήσυχοι πολίτες των συλλόγων «Η Πόλις Εάλω» θα νοιώσουν ότι θα έχουν εξαγνιστεί και θα ξαναφέρουν τους τουρίστες …στην «πεντακάθαρη» Πάτρα των «χωρίς λακκούβες μεγάλων πεζοδρομίων», στην Πάτρα των
κτιρίων-φαντασμάτων, την Πάτρα που δεν σέβεται την ιστορία της.
Αργότερα, ξεκίνησε νέα επιχείρηση-σκούπα. Αυτή τη φορά στην νότια παραλία στόχος ήταν οι Σουδανοί πρόσφυγες και μετανάστες που αυτοί δεν έχουν ούτε παράγκες για να τους «στεγάσουν». Μόνο κουβέρτες και
χαρτόνια. Και αυτοί «εξαφανίστηκαν» για να μη χαλούν την μόστρα της νότιας Πάτρας των εγκαταλελειμμένων εργοστασίων, των οικοδομών της δεκαετίας του '80 που σαν ανοιχτές πληγές χάσκουν γιατί δεν τέλειωσαν
ποτέ.
Έτσι, λοιπόν, τώρα που διώξαμε τους ανεπιθύμητους «μουσαφίρηδες» μπορούμε να ζήσουμε καλά και αυτοί χειρότερα. Θα σας θυμίσω μόνο ότι «μουσαφιράτ» στα πέρσικα σημαίνει «ταξίδι» όπως είναι ο τίτλος του
εξαίρετο βιβλίο του Βασίλη Λαδά που ήταν εκεί στην πρώτη γραμμή χτες και που δεν αφήνανε οι αστυνομικοί να έρθει σε επαφή με τους εκδιωκόμενους, λες και δεν ισχύει κανένα δικαίωμα για τους «κολασμένους». Ο μετανάστης, ο πρόσφυγας, «ο χωρίς χαρτιά» ξένος μπαίνει στο περιθώριο του όρου «ανθρωπότητα». Αν δεν αντιδράσουμε όλοι
και όλες στην πολιτική αυτή, τα επόμενα πούλμαν όχι μόνο θα πηγαίνουν σε άγνωστο προορισμό αλλά θα έχουν και καλυμμένα τα παράθυρα, όπως τα τρένα της μεγάλης σφαγής των Ναζί.

__._,_.___
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! Groups

Mental Health Zone

Bi-polar disorder

Find support

Everyday Wellness

on Yahoo! Groups

Find groups that will

help you stay fit.

They fight

For our freedom

Support their kids

Fund learning

.

__,_._,___

[epohigroup] Bίαιη εκκένωση και κατεδάφιση του προσφυγικού καταυλισμού Πάτρας



Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/τριών

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κρυμμένη πίσω από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η πολιτική ηγεσία της περιοχής (Περιφέρεια και Νομαρχία) αποφάσισε τη βίαιη εκκένωση και κατεδάφιση του προσφυγικού καταυλισμού της Ηρώων Πολυτεχνείου. Αναιρώντας πρόσφατες δικές τους αποφάσεις για δημιουργία χώρου φιλοξενίας των προσφύγων, ο Νομάρχης και ο Περιφερειάρχης γκρέμισαν τα παραπήγματα των «Αθλίων» της Πάτρας και απήγαγαν, προς άγνωστη κατεύθυνση, 200 περίπου ανθρώπους μεταξύ των οποίων και ανηλίκους. Κινούμενοι στα όρια της νομοτυπίας και πάντως εκτός πλαισίου του νομικού μας πολιτισμού και των διεθνών συμβάσεων δεν τόλμησαν να εμφανιστούν στις επανειλημμένες κλήσεις μας για να μην αναγκαστούν να ομολογήσουν την πολιτική τους ανεπάρκεια.

 

Γιατί βεβαίως:

 

·        Είναι πολιτική ανεπάρκεια η καταφυγή σε στρατιωτικές λύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν κοινωνικά προβλήματα.

 

·        Είναι πολιτική ανεπάρκεια η αδυναμία μακροπρόθεσμου σχεδιασμού μεταναστευτικής πολιτικής.

 

·        Είναι πολιτική ανεπάρκεια η αγνόηση των αιτίων της προσφυγιάς.

 

Αύριο, σε μια βδομάδα, σε ένα μήνα τα προσφυγόπουλα θα είναι πάλι εδώ.

 

Γι' αυτό εμείς θα επιμένουμε:

 

ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ – ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΩΡΑ

 

Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/τριών

 

 

 

Ανακοίνωση του Δικτύου: http://indy.gr/analysis/meres-mesopolemoy-stin-patra
Blog TVXS: http://www.tvxs.gr/blog/?p=384
Blog:
http://diab.gr/blog/2009/07/kataulismos-patra/


__._,_.___
Recent Activity
Visit Your Group
Give Back

Yahoo! for Good

Get inspired

by a good cause.

Y! Toolbar

Get it Free!

easy 1-click access

to your groups.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___