Friday, December 11, 2009

FW: OIKOLOGOI PRASINOI - NEA: Klimatiko Enhmerwtiko Deltio




From: sgouros_home@dionet.gr
To: katchr@gmail.com; totsoutsou@enviplan.gr; g.tsekouras@enviplan.gr; stratigakis@pasteur.gr; sgouros_home@dionet.gr; odysseassss@gmail.com; alexandrasaliba@hotmail.com; paedodentist@gmail.com; ioanprok25@yahoo.gr; sofia.poly@gmail.com; pavlakosp@vivamed.gr; thanas9@otenet.gr; papapetropoulos@hotmail.com; papadop@gein.noa.gr; papspi@gmail.com; lenio1711@gmail.com; kostasloukeris@hotmail.com; l.kyritsi@yahoo.com; taxis@gmail.com; kkarampas@hotmail.com; kalavry@gmail.com; nikos@prytaneion.gr; dimarasg@gmail.com; mdimara@hotmail.com; yiokaris@gmail.com; energos.politis@gmail.com; inocentexil@hotmail.com; lvamvadelis@gmail.com
Subject: Fw: OIKOLOGOI PRASINOI - NEA: Klimatiko Enhmerwtiko Deltio
Date: Thu, 10 Dec 2009 20:39:33 +0200

 
----- Original Message -----
Sent: Wednesday, December 09, 2009 2:13 AM
Subject: OIKOLOGOI PRASINOI - NEA: Klimatiko Enhmerwtiko Deltio

(Mailing list information, including unsubscription instructions, is located at the end of this message.)

OIKOLOGOI PRASINOI

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

Κλιματικό Ενημερωτικό Δελτίο - 8.12.2009

ΤΟ  ΚΛΙΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ - ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

Καμπάνια  των Οικολόγων  Πράσινων για το κλίμα  και τη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης 

campaign logoΑπό τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στην Κοπεγχάγη βρίσκεται σε εξέλιξη η σημαντικότερη διεθνής διάσκεψη για τα μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, οι αντιπρόσωποι των κυβερνήσεων θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα επαρκείς και αποτελεσματικές δεσμεύσεις για τα επόμενα βήματα μετά το 2012.
Σε κινητοποίηση βρίσκεται και το οικολογικό κίνημα σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας τη φωνή των πολιτών. Με σύνθημα "Το κλίμα μας καίει - Δεσμεύσεις τώρα" οι Οικολόγοι Πράσινοι πραγματοποιούν πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης, ενεργοποίησης και πολιτικής πίεσης για αποτελεσματικές πολιτικές προστασίας του κλίματος σε παγκόσμιο αλλά και τοπικό επίπεδο.
Δημιουργήσαμε την ειδική ιστοσελίδα "Κοπεγχάγη 2009" με πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση από την COP15 αλλά και τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων.


Σάββατο 12 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Μέρα Δράσης για το Κλίμα

Μαζί με εκατοντάδες  χιλιάδες πολίτες σε όλον τον κόσμο, οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν  το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στην Παγκόσμια  Ημέρα Δράσης για το Κλίμα σε εκδηλώσεις στις μεγάλες ελληνικές πόλεις σε μια έσχατη πίεση προς τους ηγέτες του κόσμου να αντιληφθούν τις ιστορικές τους ευθύνες και να προχωρήσουν σε μια νομικά δεσμευτική συμφωνία ικανή να αποτρέψει την κλιματική αλλαγή.

Σας καλούμε να συμμετέχετε με μουσικά όργανα, κρουστά αλλά και σφυρίχτρες σε ζωντανές και πολύχρωμες συγκεντρώσεις:

  •  Στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι.
  •  Στη Θεσσαλονίκη στη γωνία Γούναρη & Τσιμισκή
  •  Στο Ηράκλειο στα Λιοντάρια


Θα είμαστε και στην Κοπεγχάγη με εξαμελή αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή μας Μιχ. Τρεμόπουλο και τον εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Χρυσόγελο. Από τις 11 Δεκεμβρίου θα δίνουμε καθημερινές ανταποκρίσεις που θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας
Διαβάστε:
 Δείτε εδώ τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων: "Να προχωρήσουμε αποφασιστικά στην αλλαγή του ενεργειακού μας μοντέλου"
  Τα υλικά της καμπάνιας κυκλοφορούν και ηλεκτρονικά. Κατεβάστε - διαδώστε τα σε γνωστούς και φίλους:
Διαβάστε τις  τοποθετήσεις εκπροσώπων μας στη Συνέντευξη Τύπου που δώσαμε στις 12 Νοεμβρίου για την παρουσίαση της καμπάνιας.


Στο πλαίσιο της εκστρατείας ημερίδες, συζητήσεις και παρεμβάσεις στο δρόμο πραγματοποιούνται στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Κεντρική θέση είχαν οι παρεμβάσεις στα τρία πιο «καυτά» για την κλιματική αλλαγή σημεία της χώρας μας: στη Μεγαλόπολη και την Κοζάνη-Πτολεμαϊδα, ως καρδιά του λιγνίτη, αλλά και στην Ηλεία, επίκεντρο της καταστροφής από τις εφιαλτικές πυρκαγιές του 2007.
  1. Διαβάστε τη Διακήρυξη για το κλίμα που υιοθέτησε το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων στη συνεδρίασή του στις 22 Νοεμβρίου που για συμβολικούς λόγους έγινε στη Μεγαλόπολη, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τοπικούς φορείς και ποδηλατοπορεία προς το λιγνιτικό σταθμό.
  2. Δείτε εδώ για  το συμβολικό δρομολόγιο με ναυλωμένο «Πράσινο τρένο» από τη Θεσσαλονίκη στην καρδιά του λιγνίτη, δηλαδή το λεκανοπέδιο της Κοζάνης με ενδιάμεσους σταθμούς την Αλεξάνδρεια, τη Σκύδρα, την Έδεσσα, τη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα όπου έγιναν επαφές με τις τοπικούς φορείς και οργανώσεις, και μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό.
  3. Στις 25 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων στην οποία συμμετέχει και ο εκπρόσωπος των ΟΠ Ν. Χρυσόγελος, επισκέφθηκαν την Ηλεία για συναντήσεις με τοπικούς φορείς, και πήρε μέρος στην εκδήλωση, που οργανώθηκε τη μέρα αυτή στον Πύργο από τους ΟΠ της περιοχής, με θέμα την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις στην οικονομία, τη γεωργία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Podilatoporeia MegalopoliGreen Train 29.11.09Ekdilosi Hleia

Ηράκλειο 5/12/09Θεαματικά επισης ξεκίνησε η καμπάνια και στο Ηράκλειο Κρήτης.


Τα θέματα ενέργειας  και κλίματος έχουν κεντρική θέση στις παρεμβάσεις των Οικολόγων  Πράσινων τόσο στην Ελλάδα.
 Ενδεικτικά, με ανακοινώσεις μας το τελευταίο διάστημα:


Ταυτόχρονα, στο  «μέτωπο» της Ευρωβουλής έχουμε καταθέσει ερωτήσεις:
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος είναι ο εισηγητής των Πράσινων στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για γνωμοδότησή της σχετικά με το Βιώσιμο Μέλλον των Μεταφορών. Δείτε εδώ την εισήγησή του στην προκαταρκτική συζήτηση.
Παρέμβαση έκανε ο Μιχ. Τρεμόπουλος και στη συζήτηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου με τον Επίτροπο κο Δήμα σχετικά με τη Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης.
Το ίδιο θέμα αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι. 


Η Κλιματική Αλλαγή αποτελεί προτεραιότητα και για τους Ευρωπαίους Πράσινους. Με κρίσιμες τροποποιήσεις τους κατάφεραν να αναβαθμίσουν τις φιλοδοξίες του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου
 

Από τις 11 Δεκεμβρίου θυμηθείτε το καθημερινό μας ραντεβού στο http://ecogreens-gr.org/climate/ με ανταποκρίσεις από την πορεία των διαβουλεύσεων αλλά και τις κινητοποιήσεις στην Κοπεγχάγη.

The following information is a reminder of your current mailing list subscription:
You are subscribed to the following list:
OIKOLOGOI PRASINOI - NEA
using the following email:
info@dionet.gr
You may automatically unsubscribe from this list at any time by visiting the following URL:
http://www.ecogreens.gr/cgi-bin/dada/mail.cgi/u/eg_news/
If the above URL is inoperable, make sure that you have copied the entire address. Some mail readers will wrap a long URL and thus break this automatic unsubscribe mechanism.
You may also change your subscription by visiting this list's main screen:
http://www.ecogreens.gr/cgi-bin/dada/mail.cgi/list/eg_news
If you're still having trouble, please contact the list owner at:
news@ecogreens.gr
The following physical address is associated with this mailing list:
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Κολοκοτρώνη 31 10562 ΑΘΗΝΑ www.ecogreens.gr Mailing List Powered by Dada Mail


Κατεβάστε τη συλλογή Crazy Creatures για το Messenger Κάντε κλικ εδώ!

No comments: