Wednesday, October 27, 2010

Fw: ΠΑΣΑ Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις περιφερειακές εκλογές στη Στερεά



--- Στις Τετ., 27/10/10, ο/η Δέσποινα Σπανούδη <spanudi@gmail.com> έγραψε:

Από: Δέσποινα Σπανούδη <spanudi@gmail.com>
Θέμα: ΠΑΣΑ Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις περιφερειακές εκλογές στη Στερεά
Προς: dosepasa@googlegroups.com
Ημερομηνία: Τετάρτη, 27 Οκτώβριος 2010, 14:37

 
Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις περιφερειακές εκλογές στη Στερεά Εκτύπωση E-mail
27.10.10

 

Του Μιχάλη Βεργίτση


Τ ο μαύρο άσπρο επιχειρεί να κάνει η ηγεσία του ΣΥΝ στη Στερεά. Αφού σαμποτάρισε όλες τις συλλογικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Στερεάς (και βέβαια όχι μόνο εκεί), παρουσιάζει το στενά κομματικό διασπαστικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΝ ως… ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί ως διασπαστικό το ψηφοδέλτιο του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς» με επικεφαλής τη Δέσποινα Σπανούδη (στέλεχος και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές) και το χαρακτηρίζει ως ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς και… απόπειρα που κυριαρχείται από κινηματική λογική και δεν έχει ουσιαστικό πολιτικό λόγο και καταγραφή.
Παραβλέποντας το αστείο σκέλος της υπόθεσης (ο ΣΥΝ συμπράττει με τη Δη.Αρι. στη μισή τουλάχιστον επικράτεια, από το Δήμο Πειραιά ως την Ικαρία), αλλά και τα διαδικαστικά τερτίπια της ηγεσίας του ΣΥΝ που έχει ξεκινήσει τις διεργασίες για το δικό του ψηφοδέλτιο από τον Ιούλιο ερήμην οποιασδήποτε συντροφικής συνεννόησης με κάποιο, έστω ένα, συμμαχικό σχήμα ή συνιστώσα, εδώ αναδεικνύεται και ένα σοβαρό ζήτημα πολιτικής.


Το πλαίσιο της διακήρυξης του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς» είναι ένα ουσιαστικά αριστερό πλαίσιο, μεστό πολιτικά, με αναφορές στο Μνημόνιο, τον Καλλικράτη, την καταστολή, την περιβαλλοντική προστασία, τους ελεύθερους χώρους και βέβαια τις αντιστάσεις. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να πει κάποιος ότι υστερεί πολιτικά σε σχέση με άλλες προσπάθειες τις Αριστεράς (και του ίδιου του ΣΥΝ). Κάθε άλλο. Είναι πολιτικά από τα πιο προωθημένα και σε σύνδεση με τις πραγματικές προσπάθειες αγωνιστών για διαμόρφωση εναλλακτικής ριζοσπαστικής πολιτικής και όρων αντίστασης.


Προκύπτει όμως το ερώτημα: Γιατί δεν φρόντισε ο ΣΥΝ να «μπολιάσει» με τον «άκρως» πολιτικό του λόγο τις κινηματικές προσπάθειες τόσων και τόσων αγωνιστών και αγωνιστριών της Στερεάς; Και να μην πει κανείς «λόγω σεβασμού στην αυτονομία του κινήματος», γιατί θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Αυτά τα καμώματα, πείθουν με δυσκολία ακόμα και τα πιο πρόθυμα να πειστούν μέλη του ΣΥΝ. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και αρκετά στελέχη και μέλη του ΣΥΝ στηρίζουν το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς».
Το συμπέρασμα είναι ότι με ευθύνη και επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΝ, στη Στερεά κατεβαίνουν δύο ψηφοδέλτια: Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς» με επικεφαλής τη Δέσποινα Σπανούδη και στήριξη από μέλη του ΣΥΝ και όλες τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και η «Ριζοσπαστική και Οικολογική Συνεργασία – Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο» με επικεφαλής το Νίκο Στουπή και κεντρική στήριξη από τον ΣΥΝ.

--
Λάβατε αυτό το μήνυμα επειδή έχετε εγγραφεί στην ομάδα dosepasa των Ομάδων Google.
Για να αναρτήσετε κάτι σε αυτήν την ομάδα, αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση dosepasa@googlegroups.com.
Για να καταργήσετε την εγγραφή σας από αυτήν την ομάδα, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση dosepasa+unsubscribe@googlegroups.com.
Για περισσότερες επιλογές, επισκεφθείτε αυτήν την ομάδα στη διεύθυνση http://groups.google.com/group/dosepasa?hl=el.

No comments: