Wednesday, February 24, 2010

[epohigroup] Aποστολές σε φυλακές: Θέατρο,αναλώσιμα είδη,τηλεκάρτες κτλ [1 Attachment]

 
[Attachment(s) from gerasimos balaouras included below]


Aποστολές σε φυλακές


Με πρωτοβουλία των διαμερισματικών συμβούλων του 1ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων και διαπαραταξιακά αποφασίστηκε να γίνουν δύο αποστολές σε φυλακές. Μία στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών και μία στις Ανηλίκων στον Αυλώνα. Το Σάββατο 6 Μαρτίου θα μεταβούμε στις Γυναικείες Φυλακές με τη θεατρική παράσταση «Κεντήματα» της ομάδας «Θείες», βασισμένη σε κόμικς της Ιρανής Μαργιάν Σατραπί. Ενώ στις Φυλακές Ανηλίκων στον Αυλώνα θα παρουσιαστεί η παράσταση «Κύκλωπας», σατυρικό δράμα του Ευριπίδη, της ομάδας Τσιριτσάντσουλες (e- mail: tsiritsantsoules@gmail.com), το Σάββατο 13 Μαρτίου.

Οι κρατούμενοι έχουν όμως ανάγκη και από πολλά πράγματα, κυρίως αναλώσιμα (σαμπουάν, αφρόλουτρα, είδη ξυρίσματος, σερβιέτες και όλα όσα αναφέρονται στο συνημμένο). Ιδιαίτερα σημαντικές γι' αυτούς είναι οι τηλεκάρτες, το μέσο που τους φέρνει σε επαφή με των έξω κόσμο και τους δικούς τους. Στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώνονται όλα όσα αναφέρονται στο μέιλ, κατόπιν συνεννόησης με τις φυλακές. Στα ΙΕΚ Ξυνή (Πατησίων 31), καθημερινά, από το πρωί (8πμ) ως το βράδυ (10μμ) και έως τις 28 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνονται τα πράγματα και ταξινομούνται. Τα ΙΕΚ επίσης ανέλαβαν την εκτύπωση του συνημμένου φυλλαδίου.

Η πρωτοβουλία αυτή των διαμερισματικών συμβούλων υλοποιείται χωρίς καμία χρηματοδότηση. Οι θεατρικές ομάδες θα ανεβάσουν τις παραστάσεις τους για τους φυλακισμένους εθελοντικά. Ο Δήμος, και συγκεκριμένα το 1ο δημοτικό διαμέρισμα, ανέλαβε όλη τη διοργάνωση και τη γραφειοκρατία (άδειες κ.λπ.) και με οχήματά του θα γίνει η μεταφορά στις φυλακές των συμβούλων, των σκηνικών και των θεατρικών ομάδων.



__._,_.___

Attachment(s) from gerasimos balaouras

1 of 1 File(s)

.

__,_._,___

No comments: