Wednesday, March 25, 2009

¸íá ãåñü... ó÷ïëåßï íá ðÜíå ôá ðáéäéÜ !

 

«ΒΙΟ.ΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών

"ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ"

ΜακΜίλλαν 10, Πατήσια, 11144 Αθήνα

Τηλ/Φαξ: 210 522 23 23, Κινητό: 697-9734591

Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδα: www.biozo.gr 

 

 

 

Νέα γραφεία και νέες ιστοσελίδες για την ΒΙΟΖΩ

Ένα γερό... σχολείο

                   να πάνε τα παιδιά !

Μετακομίσαμε! Όχι γιατί χωρίσαμε... αλλά γιατί θέλουμε να ενωθούμε με τη φύση και την παράδοση.

Στα γραφεία της Ομόνοιας οργανώσαμε για χρόνια τις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες μας με την κερδοσκοπία, την ασυδοσία... αλλά και την αδιαφορία!

Από το κέντρο της Πρωτεύουσας και με την βοήθεια της τεχνολογίας κρατήσαμε επαφή με όλη την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη για θέματα φλέγοντα που απαιτούσαν κινητοποίηση.

Με ανθρώπους που έχουν την ίδια ευαισθησία στα θέματα: τροφής και... τσέπης συζητήσαμε ώρες ατελείωτες. Γράψαμε, σβήσαμε, επαναδιατυπώσαμε κείμενα, αλλά ποτέ καθ’ υπαγόρευση των μεγάλων κερδοσκοπικών συμφερόντων.

Μέλημά μας ήταν είναι και θα είναι η συλλογική δουλειά για την άμυνα των καταναλωτών, απέναντι στην ασυδοσία που βάζει σκουπίδια στα πιάτα μας και τα χρεώνει χρυσάφι. Και η αντεπίθεσή μας για την δημιουργία άλλων προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης.

Το 2009 μας βρήκε να οργανώνουμε μια σειρά απο πλάνα και να γεμίζουμε τις βαλίτσες μας για ένα νέο σπίτι. Πιο μεγάλο, πιο παραδοσιακό, πιο αειφόρο, με περισσότερο φως, χρώμα και δυνατότητες.

Σ’ αυτό φιλοδοξούμε να στεγάσουμε εκτός απο τα γραφεία μας, και μια σειρά νέων δραστηριοτήτων που θα έχουν στόχο την πληροφόρηση των ενηλίκων, αλλά κυρίως των παιδιών, πάνω στις παραδοσιακές αρχές και τις αξίες που διέπουν την τροφή και το περιβάλλον.

Λαχταρούμε να καταστήσουμε -με όλα τα δυνατά μέσα- το νέο χώρο της ΒΙΟΖΩ... «σχολείο», όπου μεγάλοι και παιδιά θα προσεγγίζουν την Φύση και τα δώρα της και με τις πέντε αισθήσεις τους.

Τα νέα μας γραφεία στο εξής θα βρίσκονται στα Ανω Πατήσια, πολύ κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού . Ο κύριος λόγος που επιλέξαμε τη συγκεκριμένη περιοχή είναι ότι αποτελεί ένα είδος βάσης για σημαντικά κινήματα πόλης και αντίστασης στην λογική του: «τσιμέντο να γίνει».

Η μικρή πολυκατοικία είναι χτισμένη κατά βάση με πέτρα και ο πρώτος όροφος έχει μετατραπεί βιοκλιματικά, με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Οι λάμπες όλες είναι φθορισμού και για δροσισμό θα μπουν ανεμιστήρες.

Ένας ολόκληρος όροφος και μια αυλή θα μετατραπούν σε εστία περιβαλλοντικού πολιτισμού για παιδιά αλλά και μεγάλους που σε μερικά θέματα δεν γνωρίζουν περισσότερα ή... τα ξέχασαν.

Θα οργανώνουμε βραδιές και πρωινά προβολής ταινιών για το περιβάλλον και την πραγματικότητα, που μας κόβει τις ρίζες, θεατρικό παιχνίδι, παραμυθοσυντροφιές, και αγνομαγειρέματα, ενώ θα υπάρχει μια πλούσια βιβλιοθήκη και αναρτημένο φωτογραφικό υλικό απο την ελληνική Φύση και την λαϊκή παράδοση παρασκευής τροφής και αγαθών.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ζυμώσουν, να μυρίσουν και να γευτούν αληθινό ψωμί και άλλα αρτοσκευάσματα, θα δουν πως φτιάχνεται το τυρί και το γιαούρτι, το κρασί, το ξύδι και το πετιμέζι, παραδοσιακά γλυκά και φαγητά.

Εξάλλου, θα μπορούν να έρχονται σε επαφή απ’ ευθείας με τους παραγωγούς αγαθών τόσο για να μάθουν τα μυστικά της τέχνης τους, όσο και για να προμηθευτούν απ’ ευθείας προϊόντα,  τα τρόφιμα της χρονιάς, καθώς το νέο κέντρο της ΒΙΟΖΩ φιλοδοξεί να αποτελέσει τροχοπέδη για τους μεσάζοντες, που ρίχνουν την ποιότητα και ανεβάζουν τις τιμές. 

Η ΒΙΟΖΩ δεν είναι μια οργάνωση - σφραγίδα όπως πολλές άλλες στην Ελλάδα, στόχος της δεν είναι οι επιδοτήσεις, και το Δ.Σ. της δεν περνά την ώρα του κλείνοντας μυστικές συμφωνίες, ούτε κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα.

Είναι μια οργάνωση καταναλωτών ζωντανή και αληθινή.

Μαθαίνει, αγωνίζεται και εξελίσσεται. Δεν μεταλλάσσεται!

Αγαπά τον καταναλωτή, τον άνθρωπο, και έχει ευαισθησία στο παιδί... που στις πόλεις στερείται τόσα πολλά και κυρίως την επαφή με τη φύση και την παράδοση.

«Έχε το νου σου στο παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί... υπάρχει ελπίδα!», μας συμβουλεύει μέσα απο τους στίχους του ο πρόωρα χαμένος Παύλος Σιδηρόπουλος κι εμείς τον ακούμε.

Γιατί έχει δίκιο!

Τα εγκαίνια των νέων μας γραφείων θα γίνουν μαζί με την Γενική Συνέλευσή μας την Κυριακή 5 Απριλίου το πρωί (πατήστε εδώ για λεπτομέρειες).

...Μέχρι τότε θα προσπαθούμε για την βελτίωση των υποδομών.

Μια από αυτές... είναι και οι νέες ιστοσελίδες της Ένωσής μας:

www.biozo.gr

Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ

ΥΓ1: Όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται κυρίως απο τα νέα στελέχη της ΒΙΟΖΩ και οφείλουμε να συμπαρασταθούμε και να βοηθήσουμε. Γιωργ. Κωστής.

ΥΓ2: Τα νέα μας γραφεία βρίσκονται πολύ κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού «ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ» και πολύ κοντά στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, στην οδό:

ΜακΜίλλαν 10, στο τέρμα της οδού Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στην Αθήνα

Πως θα έρθετε:

Πατήστε εδώ για τον χάρτη

Με τον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ), στάση «ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ»

Με τρόλεϊ και λεωφορεία, στάση «ΑΛΥΣΙΔΑ»:

 

 

    3

Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ 

ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΑΛΥΣΙΔΑ - ΝΕΙΓΥ - ΜΑΚΜΙΛΑΝ

 

    5

ΛΑΜΠΡΙΝΗ - ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ 

ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΑΛΥΣΙΔΑ - ΝΕΙΓΥ - ΜΑΚΜΙΛΑΝ

 

    500

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΗΦΙΣΙΑ 

ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΑΛΥΣΙΔΑ - ΝΕΙΓΥ - ΜΑΚΜΙΛΑΝ

 

    Α8

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - Ν. ΙΩΝΙΑ - ΜΑΡΟΥΣΙ 

ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΑΛΥΣΙΔΑ - ΝΕΙΓΥ - ΜΑΚΜΙΛΑΝ

 

    Β8

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 

ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΑΛΥΣΙΔΑ - ΝΕΙΓΥ - ΜΑΚΜΙΛΑΝ

 

    Γ8

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - Ν. ΙΩΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ 

ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΑΛΥΣΙΔΑ - ΝΕΙΓΥ - ΜΑΚΜΙΛΑΝ

 

__________________________

Στείλτο παντού


Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!

«ΒΙΟΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ", ΜακΜίλλαν 10, Πατήσια, 11144 Αθήνα. Τηλ/Φαξ: 210 522 23 23, 697-9734591, Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδα: www.biozo.gr

Στείλτε την γνώμη σας στην ΒΙΟ.ΖΩ

 

Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί η ηλεκτρονική σας διεύθυνση από αυτή τη λίστα παραληπτών, άπλα απαντήστε (reply) σε αυτή την ηλεκτρονική επιστολή με θέμα "ΔΙΑΓΡΑΦΗ".

If you have somehow gotten on this list in error, or for any other reason would like to be removed, please reply to  with "UNSUBSCRIBE" in the subject line of your message

Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) η ηλεκτρονική αυτή επιστολή (email), σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί μη επιτρεπτή (spam), διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και την δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών.

No comments: