Sunday, January 25, 2009

Ïé êáôáíáëùôÝò óõìðáñáóôÝêïíôáé óôïí áãþíá ôùí áãñïôþí

 

«ΒΙΟ.ΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών

"ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ"

Αγ. Κωνσταντίνου 12, Ομόνοια, 10431 Αθήνα

Τηλ/Φαξ: 210 522 23 23, Κινητό: 697-9734591

Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδα: www.biozo.org

 

 

 

Οι καταναλωτές συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών

Απευθείας συναλλαγή καταναλωτών και αγροτών. Επιλογή τοπικών προϊόντων

Η ΒΙΟΖΩ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των αγροτών, εκτιμώντας ότι οι στυλοβάτες του πρωτογενούς τομέα τροφής δικαιούνται αξιοπρεπή αμοιβή για τους κόπους τους.

Η θεραπεία από τη γάγγραινα δεν επιτυγχάνεται με ασπιρίνη.

Οι μεσάζοντες, οι κερδοσκόποι και τα καρτέλ, που απομυζούν το αγροτικό εισόδημα, καθώς και το εισόδημα των καταναλωτών, αγοράζοντας κοψοχρονιά τα προϊόντα στο χωράφι και πολλαπλασιάζοντας την τιμή τους όταν πια αυτά φτάσουν στο ράφι, είναι γάγγραινα για καταναλωτές και αγρότες.

Είναι καιρός ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος, ο ψαράς να έρθουν σε απευθείας συναλλαγή με τον καταναλωτή. Για να έχουν κέρδος και αυτοί που παράγουν και αυτοί που αγοράζουν το τελικό προϊόν. Στα πρότυπα ενός παραδοσιακού συστήματος που καταργήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι καταναλωτές χρειάζεται να στραφούν στην τοπική παραγωγή σε απευθείας σύνδεση με τους παραγωγούς, για να έχουν καλύτερο έλεγχο στο τι τρώνε.

Ποιός είναι ο λόγος να εισάγουμε ξένα προϊόντα όταν οι παραγωγικές δυνατότητες των αγροτών μας  φτάνουν και περισσεύουν;

Ποιός είναι ο λόγος να παίρνουν οι κερδοσκόποι κοψοχρονιά τα αγροτικά προϊόντα της Ασίας και της Αφρικής, αφήνοντας ολόκληρους πληθυσμούς στην πείνα, πιέζοντας ταυτόχρονα και το εισόδημα των ελλήνων αγροτών;

Οι καταναλωτές θα τα αγοράσουν στην ίδια τιμή... αυξάνοντας τα υπέρογκα κέρδη των κερδοσκόπων!

Επιλέγοντας, τα τοπικά προϊόντα οι καταναλωτές στηρίζουν την ελληνική αγροτική οικονομία, έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στην τροφή τους, δεν πληρώνουν το κόστος των εισαγωγών και δεν ενισχύουν τις πρακτικές αισχροκέρδειας των εισαγωγέων.

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2009

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ

__________________________

Στείλτο παντού


Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!

«ΒΙΟΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ", Αγ. Κωνσταντίνου 12, 10431 Ομόνοια, Αθήνα. Τηλ/Φαξ: 210 522 23 23, 697-9734591, Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδα: www.biozo.org

Στείλτε την γνώμη σας στην ΒΙΟ.ΖΩ

 

Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί η ηλεκτρονική σας διεύθυνση από αυτή τη λίστα παραληπτών, άπλα απαντήστε (reply) σε αυτή την ηλεκτρονική επιστολή με θέμα "ΔΙΑΓΡΑΦΗ".

If you have somehow gotten on this list in error, or for any other reason would like to be removed, please reply to  with "UNSUBSCRIBE" in the subject line of your message

Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) η ηλεκτρονική αυτή επιστολή (email), σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί μη επιτρεπτή (spam), διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και την δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών.

No comments: